Yemen Dışişleri Bakanı'ndan askeri müdahale çağrısı!

/ Kaynak: AA
Yemen Dışişleri Bakanı'ndan askeri müdahale çağrısı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin Abdullah, Arap Birliği'nden ülkesine 'askeri müdahalede bulunma' çağrısı yaptı.

Mısır'ın Şarm Eş-Şeyh kentinde Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile bir araya geldikten sonra düzenlediği basın toplantısında Abdullah, "Arap Birliği'ne askeri ve siyasi müdahale çağrısında bulunduk. Yemen'in kurtulması için tüm Arap ülkelerinin acilen müdahale etmesi gerekiyor" dedi.
Görüşme sırasında Arabi'ye Yemen'deki son gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini dile getiren Abdullah, askeri müdahale çağrısını Arap Birliği Zirvesi'nde bir araya gelecek liderlere de ileteceklerini söyledi.
Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin gelecek cumartesi ve pazar günleri düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'ne katılacağını ifade etti.
Hadi'nin Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarının Aden'e yaklaşması üzerine ülkeden ayrıldığı yönünde medyada yer alan haberler, cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından yalanlanmıştı.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ''darbe" olarak nitelendirilmişti.
Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta güneydeki Aden'e gitmiş ve burada cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceğini ve Aden'in geçici yönetim merkezi olduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...