Faruk Çelik: 'Bazı oyunlar var'

/ Kaynak: AA
Faruk Çelik: 'Bazı oyunlar var'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fenerbahçe'ye yapılan saldırı için konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Spor üzerinde oynanan bazı oyunlar var, bu son olay, yani akıl alacak bir olay değil" dedi.


Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Şanlıurfaspor'un GAP Vadisi Tesisleri'ni ziyaret ederek, futbolcularla görüştü.


Sporcularla tek tek tokalaşan Çelik, teknik direktör Osman Özköylü ile kulüp yöneticilerinden takımın durumuna ilişkin bilgi aldı.


Çelik, tesis çıkışında, yarın Şanlıurfaspor'un sahasında Samsunspor ile oynayacağı maçta takımlarını desteklemek için kente gelen bir grup Samsunsporlu taraftarla da görüştü.


Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Çelik, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


Çelik, futbola yakışmayan görüntülere karşı olduklarını vurgulayarak, "Spor üzerinde oynanan bazı oyunlar var. Şu son olay, yani akıl alacak bir olay değil" değerlendirmesinde bulundu.


Yarın (6 Nisan), Süper Lig hedefi bulunan iki takımın Şanlıurfa'da kritik maçta karşılaşacak olmasına rağmen taraftarların aynı tribünde birlik ve beraberlik mesajı vereceğine dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:


"PTT 1. Lig açısından yarın önemli bir maç var. Şanlıurfaspor ile Samsunspor karşılaşacak ve ikisi de iddialı. Taraftarların bu yaşanan olaylara karşı iki takımın da iddialı olmasına rağmen centilmenlik ve kardeşlik içerisinde tribünde birlikte oturacak olmaları çok anlamlıdır. Her iki kulübün taraftarlarını kutluyorum, tebrik ediyorum, olması gerekeni yapacaklar. Şanlıurfaspor ile Samsunspor kulüplerinin taraftarı aynı tribünde kritik maçı izleyecek. Örnek oluyor ve bunu diğer kulüplere de yaymamız gerekiyor. Spor, küfür değil, ahlaklı olmak demektir. Ahlaklı olacaksınız. Taraftar da buna öncülük ederse bu ortadan kalkar. Hem gelenler hem oynayanlar zevk alacaktır."


Çelik, daha sonra Harran Üniversitesi bünyesinde yapımı süren hastane inşaatını da inceledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...