Akdeniz'de yine tekne battı, 41 göçmen can verdi

/ Kaynak: AA
Akdeniz'de yine tekne battı, 41 göçmen can verdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Akdeniz'den bir facia haberi daha geldi, umuda yolculuk yine ölümle son buldu. Bu defa da 41 göçmen boğularak can verdi...

Akdeniz son bir haftada yüzlerce göçmeni yuttu. Geçtiğimiz günlerde nbsp;Libya'dan İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan ve yaklaşık 550 kaçan göçmen taşıyan bir tekne Akdeniz'de alabora olmuştu. Olayın ardından 400 kişi kaybolmuştu.Sahil güvenlik ekipleri, son beş günde İtalya ile Libya arasında insan kaçakçılarının yoğun olarak kullandığı, Sicilya Kanalı olarak anılan bölgede yaklaşık 6 bin kaçak göçmeni kurtardı. Bunun olayda kaybolanlar bulunmadan bir kara haber de az önce geldi. İtalya'nın Sicilya Adası açıklarında 45 Afrikalı göçmeni taşıyan teknenin batması sonucu 41 kişinin öldüğü, 4 kişinin kurtarıldığı bildirildi.Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, batan teknedeki 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin askeri gemi tarafından kurtarıldığını söyledi.Teknenin Trablus'tan geçen cumartesi günü ayrıldığını belirten Millman, teknedeki göçmenlerin hepsinin Afrikalı olduğunu ve kurtarılan 4 kişiden ikisinin Nijeryalı, birinin Ganalı diğerinin ise Nijerli olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...