1 Mayıs tatil olacak mı - 1 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi?

1 Mayıs tatil olacak mı - 1 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

1 Mayıs tatil mi, 1 Mayıs 2015 Cuma gününe denk geliyor. Peki Cuma günü okullar tatil olacak mı, İşte 1 Mayıs tatil mi hakkında detaylı bilgiler

1 Mayıs tatil mi, 1 Mayıs 2015 Cuma gününe denk geliyor. Peki Cuma günü okullar tatil olacak mı, İşte 1 Mayıs tatil mi hakkında detaylı bilgiler.. Cuma Günü okullar tatil mi? merakı üzerine hazırlamış olduğumuz bu haberde tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek....İşçi ve Emekçiler Bayramı olarak bilinen 1 Mayıs tatil mi? Tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar ve resmi daireler tatil olacak mı sorusu herkesin aklında. 1 Mayıs Cuma günü tatili ile ilgili son bilgiler haberimizde

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. nbsp;

2009'DA KABUL EDİLDİ

Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

OKULLAR DA TATİL

29-30 Nisan'da yapılacak olan TEOG sınavları ve ardından gelen 1 Mayıs tatili ile okullarda hafta sonu tatilinin birleşmesi ile 5 günlük tatil yapılacak.

Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde Sıhhiye Meydanı'nda ortak miting düzenleyecek.Mülkiyeliler Birliği'nde Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendiTertip komitesi adına ortak hazırlanan metni okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özgür Bozdoğan, milyonlarca işçinin açlık sınırının altındaki asgari ücretle geçinmek zorunda kaldığını savunarak, insanca, özgürce ve kardeşçe yaşayacakları bir ülke istediklerini söyledi.

"Türkiye'nin yıllardır şirket gibi yönetildiğini, sermayenin ve bir avuç mutlu azınlığın servetinin sürekli büyüdüğünü" ileri süren Bozdoğan, "Biz bir anonim şirketin hakkı hukuku olmayan köleleri değil, demokratik cumhuriyetin eşit yurttaşları olmak istiyoruz" dedi.Bozdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Ankara'da Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından ortaklaşa Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenecek mitingle kutlanacağını bildirerek, tüm vatandaşları mitinge davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...