İnşaat sektörü istikrar istiyor

İnşaat sektörü istikrar istiyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yeni konut projelerine başlamak isteyen gayrimenkul şirketleri, seçimlerden istikrar çıkacağını düşünüyor

İnşaat şirketleri seçimlerden istikrar çıkması halinde enflasyonun gerileyeceğini, konut fiyatlarının da ucuzlayacağı görüşünde birleşti. Koalisyon seçeneğinin konut piyasasındaki ivmeyi bitireceğini ifade eden sektör temsilcileri, seçim sonuçlarının konut sahipliğiyle doğrudan ilgili olduğunu belirtti.
Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, seçimlerde istikrarın devam etmesi sonucunu beklediklerini, istikrarın devamıyla ertelenen gayrimenkul yatırımlarının tekrar gündeme geleceğini söyledi. Seçimlerden koalisyon çıkmasına ihtimal vermediklerini belirten Uyan, "Kentsel dönüşüm ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak tüm vizyon projelerinin bu durumdan olumsuz etkileneceği düşüncesindeyim" dedi.
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de, seçim öncesinde konut piyasasında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Projelerimizdeki satışlarımız seçimlerden etkilenmedi. Yurtdışından talep canlılığını artırarak devam ettiriyor. Güçlü ekonominin varlığını açıkçası hissediyoruz" diye konuştu.
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise, piyasaların seçim sonuçlarını beklediğini belirterek, "Eğer istikrar sürerse konut satışları eski ivmesiyle devam eder. Olası bir koalisyon durumunda ise seçim öncesinde olduğu gibi bekle-gör stratejisi doğrultusunda durgunluğunu sürdürür"ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...