2015 -- KYK Yurt Sonuçları ne zamn açıklanır (KYK YURT SONUÇLARI SORGULA)

2015 -- KYK Yurt Sonuçları ne zamn açıklanır (KYK YURT SONUÇLARI SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. 2015 KYK yurt sonuçları sorgulamak için tıklayın. İşte KYK başvurularıyla ilgili detaylar

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. 2015 KYK yurt sonuçları sorgulamak için tıklayın. İşte KYK başvurularıyla ilgili detaylar... Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? Tüm KYK sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. KYK sorgulamaları hakkında ayrıntılı bilgiye tg.com.tr'den ulaşabilirsiniz. KYK yurt sonuçları açıklandı mı?

##tgvideo##

2015 -- KYK Yurt Sonuçları ne zamn açıklanır (KYK YURT SONUÇLARI SORGULA)

KYK Burs Başvurusu Yapabilme Hakkı Olan Öğrenciler;

•    Ön lisans öğrencileri,

•    Lisans öğrencileri,

•    Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

•    İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

•    Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

•    Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

•    LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak),

•    Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

•    Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

•    İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLA

Üniversiteye yerleşecek olan öğrenciler kayıtlarını gerçekleştirmiş durumdalar. Artık okulların açılmasını bekleyen öğrencilerden bazıları kalacak yer sıkıntısı yaşayabilir. Devlet kalacak yer sıkıntısı yaşayacak olan öğrenciler için üniversitelerin bulunduğu şehirlere devlet yurtlarını kurmuştur. Üniversite okuyacak öğrencilerden kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler devlet yurtlarına başvurarak bu yurtlarda kalma şansı elde edebilirler. Devlet kredi ve yurtlar kurumunu kurarak yurt ve kredi ile ilgili tüm işlemleri bu kuruma vermiştir. Yani kredi ve burslarla ilgili tüm işlemler kredi ve yurtlar kurumundan yapılmaktadır. Devlet yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler başvurularını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Yurt başvuruları 17 ağustos saat 23:59a kadar sürmüştür. Öğrenciler yurt başvurularını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirmiştir. Yurt başvurusunda bulunan öğrenciler artık sonuçların açıklanmasını bekleyecektir. Kredi ve yurtlar kurumu sonuçların ne zaman açıklanacağını daha açıklamamıştır. 

Genellikle, KYK yurt başvuru ve sonrasındaki yurt kayıt işlemlerinin ardından, yine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından koordine edilen burs ve kredi başvuruları başlatılmaktadır. Bu sene de, yine KYK yurt başvurularının belli olup, kayıtların tamamlanması ile KYK bur ve kredi başvurularının başlaması beklenmektedir. Bu konu ile ilgili, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından henüz tam bir tarih belirlenmemiştir. Fakat, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, http://yurtkur.gsb.gov.tr/ internet sitesi aracılığı ile KYK burs ve kredi başvurusu tarihlerini duyuracaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden ulaştığı paylaşımcı sayısı 650 bine ulaştı. Paylaşımcılara her gün spor, gençlik başta olmak üzere çeşitli konularda güncel bilgiler veren Bakanlık BİMER üzerinden de 8 ay içinde yapılan 39 bin başvuruya da cevap verdi. 

650 bin takipçisiyle sosyal medyanın gözdesi haline gelen Gençlik ve Spor bakanlığı, vatandaşlarla özellikle de gençlerle kurduğu iletişim ağı ve diyalogla kamu kurumları arasında farklı bir konuma ulaştı. Bakanlığa çeşitli iletişim kanallarından ulaşan başvurular, BİMER tarafından en kısa sürede cevaplanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, sosyal medya (Facebook, Twitter ve Instagram) platformları üzerinden her gün çeşitli paylaşımlarda bulunuyor. Özellikle sabahları yaptığı paylaşımlarla gençlerimizi spora ve sağlıklı yaşama teşvik ederek daha sağlıklı bireyler olmaları konusunda yol gösteren Bakanlık, sporcu başarıları, yatırımlar, KYK yurtları ilgili güncel bilgiler vererek takipçilerinin ilgi alanlarındaki konularda gelişmeleri yakından takip etmelerine yardımcı oluyor. Bakanlık sosyal medya platformlarında Gençlik Kampları ve Gençlik Merkezleri'nin aktivitelerini duyurma ve gençlerimizin buralara kolay ulaşımını sağlama konusunda çalışmalar yapıyor. Sosyal medya ekibiyle KYK yurtlarında kalan öğrencilerden gelen şikayet ve barınma, beslenme ile ilgili sorunlarına anında müdahale eden bakanlığın, sosyal medya platformunda 650 binden fazla takipçisi bulunuyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlere sosyal medya üzerinden ulaşıyor. Sosyal medyada 650 bin takipçiye ulaşan bakanlık ayrıca, İletişim Merkezi'ne çeşitli iletişim kanallarından gelen başvuruları da zaman kaybetmeksizin cevaplandırarak vatandaşlara yardımcı oluyor. Bakanlık, bu yılın ilk 8 ayında İletişim Merkezi'ne yapılan 39 bin 959 başvuruyu cevapladı. Bu başvuruların 25 bin 689 tanesi Başbakanlık İletişim Merkezi'nden (BİMER) geldi. Bununla birlikte Bakanlığa, kurumsal elektronik posta adresi üzerinden 421, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında 8 bin 043, Dilekçe Hakkı Kanunu üzerinden de 5 bin 806 istek, şikayet ve ihbar niteliğinde başvuru ulaştı.

ÖĞRENCİLERE YOL GÖSTERİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden her gün çeşitli paylaşımlarda bulunuyor. Özellikle sabahları yaptığı paylaşımlarla gençleri spora ve sağlıklı hayata teşvik ederek daha sağlıklı bireyler olmaları konusunda yol gösteren Bakanlık, sporcu başarıları, yatırımlar, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ilgili  güncel bilgiler vererek takipçilerinin ilgi alanlarındaki konularda gelişmeleri  yakından takip etmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca sosyal medya platformlarında Gençlik Kampları ve Gençlik Merkezleri'nin aktiviteleri duyurularak gençlerin buralara kolay ulaşımı sağlanıyor. Sosyal medya sayesinde KYK yurtlarında kalan öğrencilerin şikayet, barınma ve beslenme ile ilgili sorunlarına anında müdahale edilebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...