- 500 bin Türk öldürüldü
54 dakika önce

Ermeni vahşetine yeni delil, 500 bin Türk öldürüldü

Ermenilerin Erzincan, Erzurum, Van ve Kars’ta Türkleri nasıl katlettiğini ortaya koyan haritalar gün ışığına çıktı. İHA'ya konuşan Tarihçi Cezmi Yurtsever, daha sonra bölgeye giden Osmanlı memurlarının katledilen Türklerin isimlerini tek tek kayıtlara geçirdiğini söylüyor. Ermenilerin şehir, köy ve mezralarda öldürmedik kimse bırakmadığını belirten Yurtsever “Osmanlı arşivinde bulduğum bu belgeyi, dünya tarihçilerinin bilgisine sunuyorum” diyor.
 - Gurur projeleri müfredatta
1 saat 27 dakika önce

Müfredata kalkınma hamlelerimiz de girdi! Yüz akı projelerimiz okullarda ders olarak anlatılacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye’nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi. Türkiye’nin aşı geliştirme projeleri, uzaya çıkış tarihimiz, TÜBİTAK UZAY ve TUA, ilk yerli otomobil Togg ve millî kalkınmada etkili olan diğer projeler de müfredatta yer aldı.
 - Burdur'da 4.0 büyüklüğünde deprem
2 saat 9 dakika önce

Burdur'da 4.0 büyüklüğünde deprem

Malatya'da gece yarısı yaşanan depremin ardından Burdur'da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli ve AFAD son dakika verileri paylaştı.
 - Malatya'da peş peşe deprem
2 saat 27 dakika önce

Malatya'da peş peşe deprem! Gece yarısı bir kez daha sallandı

Malatya bugün saat 06.53 sularında meydana gelen 3,7 büyüklüğünde depremin ardından 3.9 büyüklüğünde bir depremle daha sallandı. Kandilli ve AFAD depreme ilişkin son dakika verilerini paylaştı.
Gündem - Gündem
2 saat 42 dakika önce

Muğla Datça açıklarında korkutan deprem! Akdeniz bir kez daha sallandı

Akdeniz'de üst üste depremler meydana gelmeye devam ediyor. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Muğla Datça açıklarında 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
 - Yeni anayasada neler değişecek?
3 saat 16 dakika önce

Mehmet Uçum'dan "yeni anayasa" mesajı! İlk 3 madde ve 50+1'i vurguladı

Türkiye yeni anayasa hazırlığına kenetlenmişken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Yeni anayasada ilk 3 maddenin korunacağını belirten Uçum, "Yeni anayasada halk iradesinin temel kazanımı olan başkanlık sisteminin ve tüm kuvvetler açısından demokratik meşruiyet ilkesinin korunması ve geliştirilmesi, % 50 +1 kuralının devam ettirilmesi halkın demokrasi mücadelesinin kazanımlarının bir gereğidir" ifadelerine yer verdi.
 - 30 yıl sonra PKK'ya karşı sınıra üs kurdu
3 saat 24 dakika önce

Erdoğan'ın ziyareti sonrası Irak'tan PKK'ya karşı kritik hamle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Irak'tan terör örgütü PKK'ya karşı kritik hamle geldi. Irak Sınır Muhafızları, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırındaki Zaho’da üs kurdu
 - Üniversite sınavında yeni dönem başlıyor
4 saat 21 dakika önce

Bakan Tekin açıkladı! Üniversite sınavında yeni dönem, LGS'de tarih değişecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir TV kanalında yeni müfredata yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamı, bizim size dağıtımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak" dedi. Öte yandan Bakan Tekin, LGS sınavının tarihinde herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı
 - "Yakında kamuoyu ile paylaşacağız"
4 saat 48 dakika önce

Cevdet Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması: "Yakında kamuoyu ile paylaşacağız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kamuda tasarrufa ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. Enflasyonun yeniden tek haneye ineceğini söyleyen Yılmaz, kamuda tasarruf için alınan yeni tedbirlerin yakında kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.
 - Tarihte bugün! 6,7'lik depremde 3 bin kişi hayatını kaybetti
5 saat 6 dakika önce

Tarihte bugün! 6,7 büyüklüğündeki Malazgirt depreminde 3 bin kişi hayatını kaybetti

AFAD, 1903 yılında Muş'ta (Malazgirt) meydana gelen ve 3000'e yakın kişinin hayatını kaybettiği depreme yönelik paylaşımda bulundu. "Tarihte bugün" notuyla yapılan paylaşımda, "6.7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz" ifadeleri yer aldı.
 - Başkent'i sağanak ve dolu vurdu
6 saat 2 dakika önce

Ankara'da sağanak ve dolu etkili oldu! Valilikten yarın için uyarı geldi

Ankara'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından öğle saatleri itibariyle sağanak ve dolu etkili oldu. Şehrin cadde ve sokakları yağışlar sebebiyle göle dönerken, ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Öte yandan Ankara Valiliği, yarın için vatandaşları uyardı.
 - Irak'taki Türk vatandaşları tahliye edilecek
6 saat 11 dakika önce

Irak'taki Türk vatandaşları tahliye edilecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Irak'ın Süleymaniye şehrinden Türk vatandaşlarının tahliye talebinin karşılanacağını duyurdu.
 - Korhan Berzeg'in arama çalışmalarında sıcak gelişme!
6 saat 40 dakika önce

Korhan Berzeg'in arama çalışmalarında sıcak gelişme! Yeni kemik parçaları bulundu

Haziran ayından beri her yerde aranan Ekonomist Korhan Berzeg'e ait kimlik, kredi kartları ve 4 kemik parçası evine sadece 4 kilometre uzaklıkta bulunmasının ardından arama çalışmaları sil baştan başladı. Çalışmaların 5. gününde Berzeg'e ait yeni kemik parçaları bulundu.
Gündem - Gündem
6 saat 57 dakika önce

Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar yarın da Ankara’da etkili olacak

Ankara'da yarın etkili olması beklenen sağanak yağışlar ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle Ankara Valiliği tarafından uyarılar yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 29 Nisan 2024 Pazartesi günü Ankara'da gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Detaylar şu şekilde...
 - Kahramanmaraş'ta korkutan deprem
7 saat 10 dakika önce

Kahramanmaraş'ta korkutan deprem! Kandilli ve AFAD son dakika verileri açıkladı

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli ve AFAD son dakika verileri paylaştı.
 - Meteoroloji'den 15 ilde sarı kodlu alarm
7 saat 16 dakika önce

Dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya yönelik hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre ülke genelinde sağanak yağışların etkili olacağı tahmin edilirken, rüzgar ve toz taşınımı için vatandaşlar uyarılıyor. Öte yandan 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte bölge bölge, il il hava durumu tahminleri...
 - Kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti
7 saat 28 dakika önce

Şehit ateşi Ordu'ya düştü! Kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti

Konya’nın Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 29 yıllık polis memuru, mesai sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettti. Şehit polis, defnedilmek üzere memleketi Ordu’ya gönderildi.
 - Bakan Fidan'dan kritik görüşmeler!
7 saat 38 dakika önce

Bakan Fidan'dan diplomatik görüşmeler! Dünya Ekonomik Forumu'nda Gazze trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve 2 gün devam edecek Dünya Ekonomik Forumu'nda Gazze'ye yönelik diplomatik görüşmelerini sürdürüyor. Bakan Fidan, Riyad'da toplantı devam ederken, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sayısız katliam gerçekleştirdiği Gazze için atılacak adımları değerlendirmek önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
Gündem - Gündem
7 saat 53 dakika önce

Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup eden Göztepe Süper Lig’e yükseldi

Heyecanla beklenen sonuç geldi! Göztepe Süper Lig'e yükseldi mi diye merak eden taraftarlar galibiyet haberi ile sevinç içinde. Heyecan dolu karşılaşmanın tüm detayları ve merak edilen tüm ayrıntılar haberimizin devamında...
 - İstanbul'da hatalı park kavgası!
8 saat 38 dakika önce

İstanbul'da hatalı park kavgası! Sopa ve bıçakla saldırdılar, az kalsın canından oluyordu

İstanbul'da dehşet görüntüler... Eyüpsultan'da hatalı park nedeniyle sopa ve bıçaklı kavga çıktı. Kavgada Halil İbrahim Odabaşı az daha canından oluyordu. Odabaşı kendini markete kilitleyerek kurtuldu.
 - Adıyaman şehitlerine son veda
8 saat 42 dakika önce

Adıyaman'da meslektaşının kurşunuyla şehit olan polislere veda

Meslektaşının kurşunuyla şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman'da tören düzenlendi. Törenin ardından Başkomiser Kamuran Üçgül memleketi Osmaniye'de, Komiser Gökhan Özer, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Törende yakınları göz yaşlarını tutamadı.
Sona Git