1000 derecelik kazan yanında oruç

Düzenleyen:
1000 derecelik kazan yanında oruç

Ramazan 2016 Haberleri

Havaların sıcak ve günün uzun olması oruç tutan bazı Müslümanları düşündürürken, çok zor şartlarda, sabırla ibadetini yerine getirmeye çalışan müminler de var. Kahramanmaraş’taki döküm işçileri de onlardan bazıları...

Oda sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı ortamda çalışan döküm işçileri, ramazan dolayısıyla sahurdan sonra başladıkları mesailerini, öğle saatlerinde tamamlıyor. 1000 derecelik kazanların önünde ter döken işçilerden Ramazan Karabörk, çalıştıkları yer ne kadar sıcak olursa olsun oruç ibadetini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Ramazan dolayısıyla işe çok erken geldiklerini anlatan Karabörk, “Öğleye kadar işimizi bitirmeye çalışıyoruz. Zor olsa da orucumuzu tutmaya çalışıyoruz. Malzemeleri yaklaşık bin derece sıcaklıkta eritiyoruz. Tabii olarak bu ısı bizi çok etkiliyor. Çok su kaybettiğimiz için bazen zorlanıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...