Saç, cilt ve tırnak sağlığını korumanın doğal yolları

Düzenleyen:
Saç, cilt ve tırnak sağlığını korumanın doğal yolları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cilt, saç ve tırnak sağlığınıza onlarca para verip bakım ürünleri almadan önce bunları mutlaka denemelisiniz!

Zeytinyağı

 Zeytinyağı cilt ve saç için çok iyi bir yumuşatıcı olmasıyla beraber çabuk kırılan tırnaklar için de nemlendirici ve iyileştirici özelliktedir.

Avokado
 
Kuru ciltten yara izlerine, şeytan tırnağından yıpranmış saçlara avokadonun güzelliğe olan yararları sayılamayacak kadar fazla.
 
Her gün bir avokadonun yarısını yemek hücreleri yeniler ve cildinze, saçlarınıza ve tırnaklarınıza güzel bir görünüm katar. Avokado ayrıca doğal bir nemlendirici özelliği taşır.

Yeşil çay
 
Yeşil çayın içinde bulunan antioksidanlar cildin kırışmasını ve sarkmasını önleyen maddeler içerir. Tırnakların sararmasını da önleyen yeşil çay, ayrıca saç dökülmesini engeller.

Limon
 
Limonun hem suyu hem kabuğu hem de yağı saç, cilt ve tırnak sağlığı için kullanılabilir. Saç derisinde kepeği ve kaşınmayı önleyen limon, tırnakların da sararmasını engeller ve cildin yaşlanmasını önler.

Hindistan cevizi yağı
 
Hindistan cevizi yağının nemlendirici özelliği cildinizin nemli kalmasını sağlayarak cildinizi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.
 
Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saçın uzamasını destekler ve tırnak etrafındaki ölü deri tabakasını güçlendirerek tırnakların uzamasına da yardımcı olur.

Bal
 
Protein ve vitamin bakımından zengin olan bal, cildin kırışmasını geciktirerek cilde genç bir görünüm katar. Bal ayrıca saç dökülmesini engeller ve şeytan tırnağı oluşmasını önler.

Elma sirkesi
 
Her ne kadar yemeklerde ve salatalarda kullanılsa da elma sirkesi sivilceden güneş lekelerine kadar birçok problemi önlemeye yardımcı olur.
 
Cilt gözeneklerini sıkılaştırarak akneyi önleyen elma sirkesinin saç dökülmesini önleyici özelliği de bulunuyor.

Yulaf
 
Her yerde ucuza bulabileceğiniz yulaf; protein, biyotin ve saç ve cilde yararlı B vitamini içerir. Özellikle saçları yağlı olanlar için toz haline getirilmiş yulaf, kuru şampuan olarak kullanılabilir.

Badem
 
Badem ve badem yağı güzellik ürünlerinde sıkça kullanılmaktadır. İçerdiği E vitaminiyle badem cildin kırışmasını önler, tırnakları güçlendirir ve kepeği önler.

Domates
 
Likopen bakımından zengin olan domates, içerdiği antioksidanlarla yıpranmış hücreleri yeniler, cildi güneş yanıklarına karşı korur ve güneş ışığının sebep olduğu cilt yaşlanmasını engeller.
 
Domates ayrıca saç derisinin güçlendirerek saçların ve tırnakların hızlı uzamasına yardımcı olurken kepeği de önleyebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...