Makyaj temizlemenin doğal yolları

Düzenleyen:
Makyaj temizlemenin doğal yolları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Her gece yatmadan makyajımızı temizlemenin ne kadar gerekli olduğunu biliyoruz. Peki makyaj temizleyiciniz olmadığında ne yapacaksınız?

 Aslına bakarsanız doğal makyaj temizleyicilerinizi mutfağınızda bulabilirsiniz.

Avokado
 
Avokadoyla en inatçı eyelinerları ve maskaraları bile çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda içeerdiği omega 3 yağ asitleri ve A, D, E vitaminleriyle muhteşem bir göz çevresi kremi de olacak.

Hindistan cevizi yağı
 
Hindistan cevizi yağı makyaj temizleme de oldukça etkili olmasının yanında cildi nemlendirir ve kullanımı çok basit. Tek yapmanız gereken pamukla cildinize sürmek.

Zeytinyağı
 
Kuru bir cildiniz varsa zeytinyağı en iyi dostunuz olabilir.

Yoğurt
 
Yoğurtta bulunan faydalı probiyotikler, makyajınızı temizlerken cildinizi rahatlatır; enzimler ve laktik asit ise ölü deri hücrelerini yok ederek cildin kaybettiği suyu geri kazandırır.
 
Tek yapmanız gereken pamuğu yoğurda batırıp cildinize masaj yapmak.

Süt
 
Hassas cilde sahip kişiler için sütten daha iyi bir doğal makyaj temizleyicisi olamaz. Sütte bulunan su, yağ ve proteinin ciltte rahatlatıcı bir etkisi vardır. Cildin yenilenmesini sağlar ve nemini geri kazandırır.

Bebek şampuanı
 
Bebek şampuanları bebeklerin hassas ciltlerine uygun geliştirildiği için göz çevresi için oldukça yumuşak bir alternatif.

Aloe vera
 
Yağlı ciltlerin özellikle tercih edebileceği aloe vera içerdiği vitamin, mineral ve amino asitlere inatçı makyajınızı cildi yağlı bırakmadan temizler. Aynı zamanda kızarık ve şiş gözlere de iyi gelir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...