Plastik saklama kapları erken doğum yaptırıyor

Düzenleyen:
Plastik saklama kapları erken doğum yaptırıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yiyeceklerin saklandığı plastik kapların hamilelik dönemindeki kadınların erken doğum yapmasına neden olduğunu duyurdu.

Birçok plastiğin içinde bulunan ‘bisfenol’ kimyasalının anne adayları için risk taşıdığını vurgulayan CDC, ‘bisfenol’ değerleri yüksek çıkan kadınların erken doğum yapabilme olasılıklarının arttığını ifade etti. Uzmanlar erken doğum vakalarının bebek ölümlerinin en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtiyor. 37 haftadan önce gerçekleştirilen doğumlar ‘erken doğum’ olarak adlandırılıyor. Texas Üniversitesi’nden doktor Ramkumar Menon, “Birçok kadın günlük hayatında bisfenol kimyasalına maruz kalıyor. Bunun nedeni plastik kapların aşırı kullanımı” ifadelerini kullandı. Bisfenol yalnızca anne adaylarını değil tüm insanların de sağlığını tehdit ediyor, çünkü bu bir kanserojen madde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...