Yemek için en uygun saat kaç?

Düzenleyen:
Yemek için en uygun saat kaç?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uzmanlara göre ne yediğiniz kadar, ne zaman yediğiniz de önemli. Vücudumuzun biyolojik saatine uyumlu zamanlarda yemediğimizde obezite ve diyabet riski artıyor

Bilim insanlarından kilo vermek isteyenlere bir öneri var: Ne yediğiniz kadar ne zaman yediğinize de dikkat edin! Çünkü vücudumuzun sirkadyan döngüsü yani biyolojik saati, metabolizmamızı etkiliyor. Yemek için en ideal saat ise, gün doğumunun 4 saat sonrası. Cnntürk’te yer alan haberin ayrıntıları şöyle:

 
Bütün canlıların biyolojik saati var
 
Biyolojik saat bakterilerden kanatlılara ve insanlara kadar tüm canlılarda bulunuyor. Biyolojik saat canlıların uyku ritimlerini, aktivitelerini, yemelerini ve metabolizmalarının çalışmasını düzenliyor. Dr. Asher, “Bir anlamda bu günlük program gibi, vücuda sıradakinin ne olduğunu söyleyerek sonrası için hazırlanmasını ve optimal şekilde işlemesini sağlıyor” dedi.
 
Kilo almayı engelleyen ilaçlar kullanılmalı mı?
 
insan metabolizmasının çalışması, sirkadyan döngü denilen 24 saatlik dilimlere göre düzenleniyor. Yani vücudumuzun biyolojik saati... Bir kişi her zamanki saatinin dışında yemek yediğinde bu metabolizmasını etkiliyor. Vücut, şeker ve doymuş yağları belirli saatlerde işliyor. Bu nedenle yeme içme düzeni programlanırken bunlar dikkate alınmalı.
 
Her gün mutlaka 1 avuç ceviz yiyin
 
Bulgular gündoğumundan 4 saat sonrasının en ideal yemek zamanı olduğunu gösteriyor. Çünkü bu saatte şeker ve doymuş yağların yakılması optimum düzeyde oluyor. İngiliz Dailymail Gazetesine konuşan Weizmann Bilim Enstitüsü’nden Dr. Gad Asher, kilo verirken sadece ne yenildiğine değil, ne zaman yenildiğine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
 
Kilo kaybı için yağı kesmek gerekiyor
 
Çoğu insan kilo vermek için yalnızca ne yiyeceklerine odaklanıyor. Ancak bilim insanları bir kişinin ne zaman yediğinin de en az yediği şey kadar önemli olduğunu belirtiyor. Çünkü metabolizmamız çalışmasını biyolojik saatimize göre düzenliyor. Biyolojik saatimizle uyumlu zamanlarda yemediğimizde ise, bu obezite ve diyabet riskini artırıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...