’Bel ve boyun ağrıları ayakkabınızdan kaynaklanabilir’

Düzenleyen:
’Bel ve boyun ağrıları ayakkabınızdan kaynaklanabilir’

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Antalya İl Temsilcisi Adem Tombak, yere yanlış basmanın yıllar içinde omurgaya ciddi zarar verdiğini belirtti.

Vücut yükünü taşıyan ve dengede kalmasını sağlayan ayaklar için ayakkabı seçiminin çok önemli olduğunu aktaran Adem Tombak, özellikle kadın ve gençlerin estetik kaygıları nedeniyle tercih ettiği düz tabanlı ’babet’ ya da aşırı topuklu ayakkabıların, ayakta ciddi deformiteye sebep olduğunu söyledi. Ayağa uygun olmayan ayakkabıların sıklıkla başparmakta kalıcı kemik çıkıntılarına ya da ciddi nasır ve tırnak sorunlarına neden olduğunu dile getiren Adem Tombak, bu durumun topuk dikeni, yürüme güçlüğü, kas zorlanmaları, hatta bacak ve bel ağrılarına sebep olabileceğini belirtti.

YANLIŞ AYAKKABI BEL VE BOYUN AĞRISINA NEDEN

Yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanan rahatsızlıklardan kurtulmak için kişiye özgü ortopedik tabanlık kullanılması gerektiğini aktaran Tombak şöyle konuştu:

"Maalesef ülkemizde ayak sağlığına yeteri kadar önem verilmiyor. Yere yanlış basmak yıllar içinde omurgaya ciddi zarar verebiliyor. Bu da ayak ağrıları, bel, diz hatta boyun ağrılarına neden oluyor. Zamanı gelince otomobil lastiklerini değiştiriyoruz ama ayaklarımızdaki rahatsızlıklar için herhangi bir girişimde bulunmuyoruz. Oysa teknoloji çok ilerledi ve ayak sağlığıyla ilgili önemli tabanlıklar mevcut."

TABANLIK SEÇİMİNDEN ÖNCE YÜRÜME ANALİZİ

Ayakların sağlık sorunu olarak değil, daha çok estetik bir problem olarak algılandığını vurgulayan Adem Tombak, bilgisayar destekli yürüme analizi cihazlarıyla kişinin basınç noktalarının belirlendiğini ve sonrasında ayak ağrıları başta olmak üzere pek çok önemli soruna çözüm üretildiğini kaydetti. İnsan ayağının toprak ve kum gibi yumuşak yüzeylerde yürümeye uygun olduğunu dile getiren Tombak şöyle devam etti:

"Nüfusumuzun yüzde 75’den fazlası her gün doğal olmayan sert, düz yüzeylerde yaşamını sürdürüyor. Bu da zamanla ayak izimizin kaybına ve de içe dönme dediğimiz sıkıntıya sebep oluyor. Normal diz fonksiyonunu bozarak kalça- bel kaslarını aşırı sertleştiriyor. Vücuttaki ağrıların büyük bölümünün tetikleyicisi ve baş nedeni olan bu durumu düzeltmek için kişiye özel üretilen ortopedik tabanlıkların tercih edilmesi gerekiyor. Ortopedik ayakkabılar ya da kişiye özel tabanlıklar yaşam kalitesini artırıyor."

’Bel ve boyun ağrıları ayakkabınızdan kaynaklanabilir’

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...