İran lideri Ali Hamaney ABD'yi işaret etti

Düzenleyen:
İran lideri Ali Hamaney ABD'yi işaret etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İran lideri Ali Hamaney, "Türkiye’deki 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ABD tarafından yapıldığına dair güçlü şüpheler var" dedi.

Başkent Tahran’da düzenlenen bir toplantıda konuşan Hamaney, "Türkiye’deki darbenin ABD tarafından tasarlanıp hazırlandığına dair güçlü şüpheler var. Bu ispat edilirse ABD adına büyük bir rezalet olacak" dedi. Washington yönetimin başka ülkelerin içişleri müdahalesinin sadece İran’la sınırlı olmadığını ifade eden İran lideri, bunun için Türkiye’yi örnek verdi.

"ABD İSLAMİ HAREKETLERE KARŞIDIR"

Hamaney, "ABD, İslam ve İslami hareketlere karşıdır bu yüzden İslami hareketlerin olduğu Türkiye’de darbe girişimine başvurdu" diye konuştu. Darbe teşebbüsünün ardından ABD’nin Türkiye halkı nezdinde nefretle karşılandığını kaydeden Hamaney, Washington yönetimin Irak, Suriye ve başka ülkelerde de zaafa uğramakta olduğunu savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...