Muhalifler PYD'nin El-Bab yolunu kesti

Düzenleyen:
Muhalifler PYD'nin El-Bab yolunu kesti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda operasyonlara devam eden Suriyeli muhalifler, PYD'ye baskıyı artırarak örgütün Fırat Nehri’nin batısında ilerlemeye çalıştığı Menbiç-El-Bab yolunu kapattı.

Suriye'de terör örgütlerine karşı devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Fırat Kalkanı Harekâtı'nda, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Türkiye sınırına 28 kilometre mesafedeki El-Bab ilçesi ve çevresindeki terör örgütleri DAEŞ ve PYD üzerindeki baskısı artmaya başladı. Geçen hafta Menbiç'ten El-Bab'a çıkmak için hamle yapan terör örgütü PYD, Türkiye'nin hava saldırıları ve ÖSO'nun direnişiyle durdurulmuştu. El-Bab'ı alarak Suriye'nin kuzeydoğu sınırında başlayan hâkimiyet kuşağını Fırat Nehri'nin batısında işgal ettiği bölgelerle birleştirmek isteyen terör örgütü PYD'nin, ilçenin kuzeydoğusundaki yığınağına ise devam ettiği bildirildi. Terör örgütünün El-Bab'a sokulmasını engellemek isteyen TSK destekli ÖSO, önceki gün El-Bab-Menbiç yoluna doğru ilerleyerek stratejik önemi haiz Acemiye köyünü DAEŞ’ten aldı. Böylece, terör örgütü PYD'nin Menbiç'teki güçlerini El-Bab'a sevk etmek için kullanacağı yol kesilmiş oldu.

"ARTIK YETER DİYORUZ"
İlerleyişini devam ettiren ÖSO'nun El-Bab çevresinde terör örgütleri DAEŞ ve PYD ile eş zamanlı çatışmalara devam ettiği bildirildi. Öte yandan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, terör örgütü PYD'nin Suriye'de El-Bab ve civarında koridor açmak istediğini belirterek "Hedefini gerçekleştirmek için gerekirse DAEŞ ile de anlaşma yapabilir" dedi. Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede de El-Bab'ın çok kritik bir noktada bulunduğunu ve ÖSO'nun El- Bab'ı almasının yakın olduğunu söyledi. Dede "Suriye, terör örgütlerinin mekânı hâline geldi. Artık 'yeter' diyoruz. Rakka da El-Bab da Suriyeli Araplarındır. Artık ülkemizi de buraları da bırakıp gitsinler. İnşallah Türkiye'nin de desteğiyle ÖSO güçleri El-Bab'ı almaya yaklaştı. İnşallah buralar terör örgütlerinden temizlenmiş olacak. PYD'nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Rakka'ya operasyon düzenlemesine de karşıyız. İnşallah El-Bab alındıktan sonra sıra Rakka'ya gelecek. Rakka da alınarak bizim olacak" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...