Suriye'de otobüs konvoyunda patlama

Düzenleyen:
Suriye'de otobüs konvoyunda patlama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suriye'de karşılıklı tahliye anlaşması kapsamında Şiileri taşımak için bekleyen otobüs konvoyunda patlama meydana geldi

Suriye'de karşılıklı tahliyeleri öngören anlaşma kapsamında Şiileri Halep'e taşımak için beklemekte olan otobüs konvoyunda patlama meydana geldiği bildirildi.

Suriye'de otobüs konvoyunda patlama

TAHLİYELER DÜN BAŞLADI

Suriye'de muhalifler ile Beşşar Esed rejimi arasında, 4 kuşatma bölgesinden karşılıklı tahliyeleri öngören anlaşma kapsamında, sivil ve askeri unsurların çıkışı dün başlamıştı.

AA'nın haberine göre muhaliflerin kuşatma altında tuttuğu Fua ve Kefreya beldelerinde bulunan rejim yanlıları, tahliye konvoyları eşliğinde Halep'in Raşidin bölgesine ulaşmıştı.

Suriye'de otobüs konvoyunda patlama

Şam'ın batısında rejim kuşatmasındaki Madaya beldesinden 2 bin 200 ve Zebadani ilçesinden 150 askeri muhalif ve sivilin bindirildiği otobüsler, dün sabah erken saatlerde hareket etmişti.

Zebadani tamamen boşalırken, Madaya'da siviller ve askeri muhaliflerden oluşan 4 bin kişi kaldı.

Madaya ve Zebadani'den tahliye edilenler, İdlib il merkezi ve kuzey kırsalındaki kamplara yerleştirilecek.

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib ilinde, rejim güçlerinin kuşatma altında tutulduğu Fua ve Kefreya beldelerinden ise askeri ve sivil unsurlardan oluşan 8 bin kişi tahliye edilecek.

Yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı ve Şii nüfusa sahip Fua ile Kefreya'yı, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarına bağlı militanlar kontrol ediyor. Yaklaşık 2 yıldır muhaliflerin kuşatmasında olan beldelere, rejim havadan yoğun şekilde insani ve askeri yardım ulaştırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...