Kırkpınar'ın başpehlivanı Ali Gürbüz

Kırkpınar'ın başpehlivanı Ali Gürbüz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

652'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan olarak altın kemeri aldı. Kırkpınar ağalığı ise 807 bin lira bedelle el değiştirdi.

Geleneksel 652'nci Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz altın kemerin sahibi ve başpehlivan oldu. 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş ağalığını ise 807 bin lira bedelle Antalyalı eczacı Süleyman Mecek kazandı. İhaleye, son 5 yılın güreş ağası Seyfettin Selim, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk, Kağıthane Güreş Ağası işadamı Yusuf Yoldaş, eczacı Süleyman Mecek ve avukat Mehmet Cankar katıldı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, ihaleyi 200 bin liradan açtı. Seyfettin Selim, bu tutarı 500 bin liraya yükseltti. Diğer adayların yükseltme yaptığı ihale 807 bin lira bedelle Mecek'te kaldı. Organizasyonda gelecek yılın "güreş ağası" seçilen Mecek, Kırkpınar'a katkılarının süreceğini söyledi. Mecek, daha sonra davul zurna eşliğinde omuzlarda tribünlerdeki güreşseverleri selamladı. Geleneksel 652'nci Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz altın kemerin sahibi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...