Sina Yarımadası'nda bombalı saldırı, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen:
Sina Yarımadası'nda bombalı saldırı, ölü ve yaralılar var

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mısır'ın Kuzey Sina eyaletine bağlı El-Ariş kentinde meydana gelen patlama sonucu 2 polisin öldüğü, 9'unun yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ariş'teki uluslararası yola döşenen patlayıcı polis aracının geçişi sırasında infilak etti. Patlamada, 2 polisin hayatını kaybettiği, 9'unun yaralandığı ifade edildi. Söz konusu saldırının sorumluğunu henüz üstlenen olmadı. Bu arada Mısır basınında yer alan haberlerde, güvenlik güçleri olaydan birkaç saat önce Ariş'te kontrol noktasını hedef alan terör saldırısının önlendiği ifade edilirken, olayda 4 saldırganın öldürüldüğü aktarıldı. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak nitelendirdiği unsurlara yönelik operasyonlar düzenliyor. Ülkenin kuzeyindeki Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...