BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Her gün kırmızı et yemek kansere davetiye çıkarıyor

Her gün kırmızı et yemek kansere davetiye çıkarıyor

Harvard Üniversitesinde 120 bin denek üzerinde yapılan, 30 yıldan fazla süren araştırmaya göre, düzenli kırmızı et tüketimi, özellikle kanser ve genç yaşta kalp krizi riskini yükseltiyor.



Harvard Üniversitesinde 120 bin denek üzerinde yapılan, 30 yıldan fazla süren araştırmaya göre, düzenli kırmızı et tüketimi, özellikle kanser ve genç yaşta kalp krizi riskini yükseltiyor. Araştırma, her gün işlenmemiş et tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 13, her gün salam, sosis gibi işlenmiş et tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 20 fazla olduğunu gösterdi. Düzenli olarak balık tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 7, kümes hayvanları tüketenlerin yüzde 14 oranında düştüğü görüldü.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT