BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

1 su bardağı+2 silme yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı karbonat, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı (40 gr.) katıyağ, 150 gr. labne peynir. Şerbet için: 2 su bardağı su, 1.5 su bardağı tozşeker, 1 yemek kaşığı limon suyu.



Peynir Tatlısı MALZEME: 1 su bardağı+2 silme yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı karbonat, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı (40 gr.) katıyağ, 150 gr. labne peynir. Şerbet için: 2 su bardağı su, 1.5 su bardağı tozşeker, 1 yemek kaşığı limon suyu. HAZIRLANIŞI: Su ve şekeri 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir dakika sonra ateşten alın, un, karbonat, yumurta, yağ ve peyniri hep birlikte yoğurarak hamuru hazırlayın. Genişçe bir tepsiyi biraz yağlayın. Hamuru 18 küçük parçaya ayırın. Elinizi hafifçe unlayıp hamur parçalarını yuvarlayıp tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika fırınlayın. Fırından çıkan tatlıların üzerine biraz ılıdıktan sonra hazırladığınız şerbeti döküp kısık ateşte+5 dakika pişirip soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN ­ Patlıcan, kabak gibi yumuşak dokulu yiyecekleri una ve yumurtaya bulayıp kızartın. Kıtır kıtır olduklarını göreceksiniz. ­ Patates gibi nemli yiyecekleri kızartmadan önce iyice kurulayın. Fazla nem yağın sıcaklığını düşüreceğinden patatesler fazla yağ çeker, hem yumuşak hem de ağır olur.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT