'Politikalarımız her zaman dört dörtlük çakışmayabilir'

'Politikalarımız her zaman dört dörtlük çakışmayabilir'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey G. Karlov'un güven mektubu sunmasından önce gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey G. Karlov'un güven mektubu sunmasından önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye yönelik askeri müdahale için kararı Kongre'ye bırakmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Her ülkenin kendi kararını alırken bağımsız kendi değerlendirmesi vardır. Bir komşu ülke olarak bizim hissiyatımız farklı olur. Onlar uzakta... Dolayısıyla politikalar her zaman çok da dört dörtlük çakışmayabilir. Obama'nın kararını ABD'nin siyasi dinamikleri içerisinde değerlendirmek lazım. İç politikası böyle bir ihtiyaca zorlamış anlaşılan. Öyle görmek lazım." Gül, 28 Şubat davasının ilk duruşmasının yapılmasıyla ilgili bir soruya ise, "Yargıdaki bir süreçle ilgili bir şey söylemek istemem" cevabını verdi. ANKARA İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...