Vettel'den dev atak, Alonso'ya 104 puan fark

Vettel'den dev atak, Alonso'ya 104 puan fark

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İtalya'daki yarışı baştan sona lider götüren Red Bull'un Alman pilotu, Ferrari'nin evinde zafere ulaşarak şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı.

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan İtalya Grand Prix'sini Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Fernando Alonso Ferrari'nin evinde ikinci sırayı alırken, bir başka Red Bull sürücüsü Mark Webber kürsünün üçüncü basamağını tamamladı. Monza'da girdiği pit stoplar dışında baştan sona lider giden Vettel, bu sezonki 6. zaferine ulaştı. Alman sürücü bu yarışla birlikte toplamda 32. yarış zaferine imza atarken, Alonso ile galibiyet sayısını da eşitledi.
ALONSO'YA 104 PUAN FARK
Vettel'in şampiyonluk yolunda avantajını en büyük faktör ise Raikkonen ve Hamilton'un ilk turlarda gerilere düşmesi oldu. Perez ile temas yaşayan Raikkonen, ön kanadını kırıp pite gelince son sıraya düştü. Sezonun 12. yarışının ardından Sebastian Vettel, en yakın rakibi Alonso ile puan farkını 53'e çıkardı. Takımlar şampiyonasında Red Bull puanını 352'ye çıkarırken, Ferrari Red Bull'un 104 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.
FORCE INDİA'NIN LASTİKLERİ KOPTU
Monza Pisti'nde ilk turda yaşanan kaza yürekleri ağza getirdi. Startla birlikte girilen virajda Force India pilotu Paul di Resta'nın kullandığı aracın lastikleri kilitlendi ve Lotus'tan Romain Grosjean'a arkadan çarptı. Kaza sırasında Resta'nın lastikleri koparken, kargaşadan kaçış yolunu kullanarak sıyrılan, Hamilton yarışa devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...