Ünal Aysal bombayı patlattı, işte hocalarla ilgili açıklaması

/ Kaynak: CHA
Ünal Aysal bombayı patlattı, işte hocalarla ilgili açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Ünal Aysal, Terim'in sözleşmesi, Şampiyonlar Ligi ve Ergin Ataman'ın A Milli Basketbol Takımı'nın başına geçmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom Arena'da Fox International Channels ile gerçekleştirilen reklam satış anlaşması imza töreninde basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Ünal Aysal, Fatih Terim'in sözleşmesinden, milli takım ile yaptığı sözleşme, Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefler ve Drogba'nın sözleşmesinin uzatılması konusunda birçok konuda açıklamalarda bulundu.Aysal, Fatih Terim'in A Milli Takım'da göstermiş olduğu başarıların devamlı alıştıkları bir başarı olduğunu ifade ederek, "Fatih Terim'in başarıları devamlı gördüğümüz başarılardı. Hocamızın Milli Takım'daki başarısı sürpriz değil. Önemli olan şu anda milli takım başarıdır. Milli Takım'ın başarısı bayağı aşağıya düşmüştü. Önemli olan bunu yukarıya çekebilmesidir. Bu 2-3 maçlar olur dört maçla olur. Fatih Terim'in bu başarıları milli takıma katkı değer olarak görülmeli. Bu süreçte Galatasaray Kulübü bir fedakarlık örneği gösterdi. Büyük hedefleri olan kulübün böylesine bir dönemde hocasını milli takıma destek için göndermesi, Galatasaray'ın Milli Takım'a, Futbol Federasyonu'na yaptığı en büyük destektir. İnşallah Federasyon'da bunu takdir edecektir. Aynı incelikle karşılık vercektir. Bundan endişemiz yok. Biz hocamızın başarılarından da endişemiz yok." diye konuştu.
Bir gazetecinin "Romanya maçının ardından Fatih Terim ile bir görüşmeniz oldu mu ? Fatih Terim'in Milli Takım ile yaptığı sözleşme dört maç üzerine mi ?" sorusunu ise Başkan Ünal Aysal, şöyle cevapladı:
"Fatih hoca bu aralar çok meşguldu. Birkaç gün içinde çok meşgul olacak. Böylesine yoğunlukta özel işlerle kafasının bulandırılmasına ben şahsen karşıyım. Bırakın kendi oyunlarını oynasınlar. Bu hem kulüp hem de milli takım için iyi olacaktır. Zamanı geldiği vakit hoca kararlarını, niyetlerini açıklayacaktır. Fakat hocanın ne Galatasaraylılığını ne de milli sevgisini lütfen sınamayın ve sorgulamayın. Böyle yaparsanız önce karşısınızda Galatasaray Kulübü'nü bulursunuz. Hoca biliyorsunuz şu anda büyük mesüliyetler yüklendi. Hem bize karşı verdiği sözler hem de milli takım için sözleri var. Onun yükünü azaltmak lazım. Bu konuda medyadan ciddi destek bekliyorum. Görüşme yapılması konusunda ısrarlı değilim zamanı geldiği zaman bu görüşmeyi yaparız."
Öte yandan aynen futbolda olduğu gibi basketbolda alınan başarısız neticelerin ardından Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın A Milli Basketbol Takımı'nın başına geçeceği yönündeki iddialar konusunda ise Ünal Aysal, "Bizim böyle bir gündemimiz yok. Böyle dedikodular dolaşıyor. Biz her başarılı olduğumuz teknik direktörü kaptıracaksak bütün federasyonun işini biz yapalım. Daha ucuza gelir." diye cevapladı.


ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ HEDEF
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, geçen yıl çeyrek final oynayan sarı-kırmızılı takımın bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:
"Realist olmak gerekirse zor bir grup içindeyiz. Zor gruba düştük diye de gardımızı düşürecek halimiz yok. Bu zor gruptan çıkma yollarını arayacağız. Bu bir ruh birliği ve gönül birliği işidir. Birlik ve beraberlikle aşılmayacak zorluk olmayacaktır. Bu gruptan en kötü ihtimalle üçüncü çıkarsak da yolumuza UEFA Avrupa Ligi'nde devam edteriz. Şampiyonlar Ligi'ndeki şansımızın diğer rakiplerimizden düşük olduğunu düşünmüyorum. Bunu şoven bir söylem olarak algılamayın. Her rakip kadar bizim de şansımız var. Kopenhag'da dahil bütün takımlar zorlu bir kura çekti her takımın birbirinden çekeceği var."


DROGBA'NIN SÖZLEŞMESİNİN UZATILMASI
Öte yandan sarı-kırmızılı takımın yıldız oyuncularından Drogba'nın sezon sonu bitecek sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki sorular konusunda ise Başkan, "Kontraat uzatma alışkanığı aslında bizde biraz normalın dışına çıktığımız anlamına geliyor." diyerek, şöyle devam etti:


"Drogba'nın bizimle hala bir sene daha anlaşması var. Anlaşmalar mevsimin ortasında uzatılır. Eğer sözleşmeyi bir sene evvelden uzatmak isterseniz çok ciddi sorun çıkarsa oyuncudan veya hocadan talep gelirse yapılır. Acele içinde değiliz. Drogba içine uzatma konusu konuşulmadı. 35 yaşında bir oyuncunun kendinin performansı ile karar vermesi gerekiyor. Oyuncuyu başarılı buluyoruz ve kadromuzda tutmak istiyoruz. Zamanı geldiği vakit hiç çekinmeden bunu yaparız."
Ünal Aysal, Fox Grubu ile yaptıkları anlaşmalar neticesinde GSTV'nin yayınlarının daha da kaliteli hale geleceğini ve iki yılda 5 milyon TL üzerinde bir gelir beklediklerini sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...