İstanbul'da okulların açıldığı ilk hafta toplu taşıma ücretsiz

/ Kaynak: İHA
İstanbul'da okulların açıldığı ilk hafta toplu taşıma ücretsiz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulların açıldığı ilk hafta yaşanacak trafik yoğunluğunluyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulların açıldığı ilk hafta yaşanacak trafik yoğunluğunu engellemek için toplu taşıma araçlarının kullanılmasını isteyerek, okulların açılacağı ilk gün 06.00 ve 13.00 saatleri arasında İETT, halk otobüsleri, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro, hafif tramvayların ücretsiz olacağını belirtti. nbsp;İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, pazartesi günü başlayacak olan eğitim ve öğretim dönemi için Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Pazartesi günü İstanbul'da 2 milyon 700 bin öğrenci ve 104 bin öğretmenin ders başı yapacağını hatırlatan Topbaş, "Ulaşım sistemlerinde ilk hafta itibariyle toplu taşıma araçlarının kullanılmasının üzerinde durmaktayız. 16 Eylül Pazartesi 06.00 ve 13.00 saatleri arasında İETT, halk otobüsleri, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro, hafif tramvaylar ücretsiz olacak. İlk iki gün özellikle toplu araçların tercih edilmesini, mümkün mertebe bireysel araçları tercih etmemeyi İstanbullular'dan rica ediyoruz" dedi. Trafikte geçmişten gelen sıkıntıları aşmanın kolay olmadığını ifade eden Topbaş, "Metrolar, metrobüsler ve diğer toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu artırmamıza rağmen kent hareketliliği içerisinde zorunlu olan yol genişletme çalışmaları ciddi problem yaşatmakta. Ders başı itibariyle yol çalışmaları durduruluyor. Pazartesi ve salı ağrılıklı olarak okul çevresi başta olmak üzere ana caddeler üzerindeki çalışmalar toparlanacak" diye konuştu. Taksim Yayalaştırma Projesi hakkında da gazetecilerin sorularını cevaplayan Topbaş, "Taksim Yayalaştırma Projesi'nin geciktirmeli açılışından bahsediyoruz. 98 bin metrekarelik bir yayalaştırma alanı böylece Taksim'e kazandırılmış oldu. Tarlabaşı istikametinden Elmadağ istikametine giden araçların iş saatlerinde 1 saatte 8 bin araç geçemezken, yarım saatte 8 bin araç geçebilecek hale geldi" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...