'Boğaz'ı yerin altından geçmek yarı fiyatına

'Boğaz'ı yerin altından geçmek yarı fiyatına

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatlarının şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde, 1,95 lira civarında olacağını söyledi.

İstanbul Boğazı'nın altından Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak metro hattı Marmaray'da bilet fiyatı belli oldu. Köprüden boğazı geçenler iki bilet (yaklaşık 4 lira) parası ödemek zorunda kalırken, Marmaray'ı tercih edenler 1,95 lira ödeyerek boğazı alttan geçecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatlarının şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde olacağını belirterek, "Marmaray'da açılış planlandığı gibi 29 Ekim'de gerçekleştirilecek. Türkiye, büyük heyecanı, iki bayramı bir arada yaşayacak. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü ve İstanbul'un en önemli raylı sistem projesini, 1,5 asırlık rüyayı da gerçeğe dönüştürmüş olacağız. Marmaray'da bilet fiyatları da İstanbul'daki metrolarda, raylı sistemlerde uygulanan bilet fiyatlarının aynısı olacak. Zannediyorum 1,95 civarında olacak. Şunu da söyleyim, bu hattı TCDD işletecek ama bunun entegrasyonunu İstanbul Ulaşım ile birlikte yapacağız. UKOME kararıyla, İstanbullular tek biletle hem Marmaray'ı hem metroları hem de otobüsleri kullanabilecek. Ayrıca İstanbulkart Marmaray'da da geçerli olacak" dedi. Bakan Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının inşaatına da birkaç ay içinde başlanabileceğini ifade etti. Kreditörlerle ilgili görüşmelerin yüklenici konsorsuyum tarafından devam ettirildiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Almanların bu konuyla ilgili bir olumsuz tutum içerisinde olabileceklerine ihtimal vermiyorum. Böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum. Bizim yapacağımız havalimanı hiç kimsenin planlarına, gelecek öngörülerine zarar verecek bir proje değil, aksine batı ile doğuyu birbirine ulaştıracak en önemli transfer merkezi olacak. O yüzden de böyle bir kıskançlık içerisine girmek Almanlara yakışmaz." AA

HAVADA BİLET RIZAYA KALDI

Uçaklarda fiyat uygulamasını şirketlere bıraktıklarını belirten Bakan Binali Yıldırım, 3. köprüyü de 2015 yılında bitirerek rekor kıracaklarını söyledi. İşte Bakan Yıldırım'ın ağzından projelerde son durum:
? Kanal İstanbul için çalışmalarda sona gelindi. Başbakan Erdoğan ile son değerlendirmeleri yaptıktan sonra yapım aşamasına geçilecek.
? 3. Köprü'nün ayaklarının uzunluğu 60 metreyi buldu. Yıl sonuna kadar ayaklar tamamlanmış olacak. Böyle giderse 2015'te de köprü inşatı bitecek nbsp;
? Uçaklarda tavan nbsp;
fiyat uygulaması şirketlerin kendi rızasıyla yapılacak. Havayolu şirketleri bu konuda SHGM ile anlaşmaya vardı.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...