BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Balık temiz çıktı

Balık temiz çıktı

İstanbul Kumkapı Su Ürünleri Hali’ndeki üretim ve satış noktalarını denetleyen Büyükşehir’e bağlı sağlık ekipleri, “Balıklar temiz .İstanbullular rahatlıkla balık yiyebilir” dediler.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sağlık ekipleri, Yenikapı’da bulunan balık haline şok bir baskın düzenledi. Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürü Hüner Öztürk başkanlığındaki ekibin denetlediği Kumkapı Su Ürünleri Hali’ndeki deniz ürünlerinde olumsuz bir duruma rastlanmadı. Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürü Hüner Öztür, denetleme sonrası basın mensuplarına, Kumkapı’dan tüketiciye sunulan balıkların son derece sağlıklı olduğunu açıkladı. Balık eti vitamin deposu Balık etinin proteinleri çabuk çözülüp kolay sindirebildikleri için özellikle yetişme çağındakiler ile bedeni-zihni faaliyetleri yoğun olan insanlar için çok önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Öztürk, “Başta A vitamini olmak üzere bir dizi vitamin, mineral madde ve ve iyod bulunuyor bu besinlerde. Halka arz edilen su ürünlerinin sağlıklı olmasına dikkat ediyoruz ve en az 15 günde bir hali denetliyoruz” şeklinde konuştu. Taze balık nasıl anlaşılır Yetkililer, balık alırken dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde özetliyor: Görünüş: Kendine özgü olup, renk ve pullar parlak olmalı. Deri: Taze balıklarda parlak, sedefli ve beyazlaşmamıştır. Bayatlamayla birlikte deri gerginliğini kaybederek donuklaşır. Solungaçlar: Taze balıklarda solungaç kapakları kapalıdır. Bayatlamayla birlikte solungaç kapakları açılma gösterir. Ağız: Taze balıklarda kapalı, bayat balıklarda ağız açıktır. Gözler: Taze balıklarda gözler kabarık, parlak ve göz bebeği siyahtır. Bayat balıklarda gözler gri ve mattır.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 110383
    % 0.96
  • 3.8526
    % -0.29
  • 4.5413
    % -0.19
  • 5.1468
    % 0.06
  • 155.726
    % -0.11
 
 
 
 
 
KAPAT