İçimizdeki yalan korosu! Erivan vazgeçti onlar bıkmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İçimizdeki yalan korosu! Erivan vazgeçti onlar bıkmadı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ermenistan Başbakanı ‘soykırım’ demeyi bıraktı, Türkiye’deki bazı kesimler yalana alet olma yarışına girdi. Tarihçi Prof. Dr. Halaçoğlu tepki gösterdi: Asıl katliama uğrayan Türkler. Bunlar kripto. Kürtlerden intikam alıyorlar.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Sözde soykırım yalanıyla dünyayı kandırmaya çalışan Ermeniler, bir şey elde edemeyeceklerini anlayınca pes etti. Türkiye’deki bazı kesimler ise ‘soykırım açıklaması’ yarışına girdi. Ermenistan Başbakanı Nicol Paşinyan, ilk defa ‘soykırım’ ifadesini kullanmadı. Ermenistan içinde önemli isimler, soykırım iddiasının asılsız ve abartılı olduğunu tartışmaya başladı. Ermeniler bile tezlerinden vazgeçerken Türkiye’de DEM Parti, Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği, Türkiye İşçi Partisi gibi parti ve kuruluşlarla aralarında firari FETÖ’cüler, PKK’lılar, Hasan Cemal, Hayko Bağdat ve Barış Atay’ın da bulunduğu bazı isimler sözde soykırım anmasında bulundu.

Diyarbakır Barosu “Ermeni halklarının yaşadığı hakikatin ortaya çıkması ve geçmişle yüzleşilmesi gerektiği çağrılarında bulunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Soykırım kurbanlarını saygıyla anıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Terör örgütü PKK’nın siyasi organı DEM Parti “Büyük felaketi, bu insanlık trajedisini yüreğimizin derinliklerinde duyuyoruz” açıklamasında bulunurken “etnik kimlik ve inanç kırımı” ifadesini kullandı. Türk Silahlı Kuvvetlerine “kimyasal silah” iftirası atan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da sözde Ermeni soykırımını anma törenine katıldı. 

HALAÇOĞLU: BUNLAR KRİPTO

Ermeni yalanlarını ifşa ettiği çalışmalarıyla bilinen eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, yalana alet olan kişilere tepki gösterdi. “Bu tavrın tarihî arka planı var. Bu isimlerin çoğunun ortak özelliği kripto Ermeni olmaları. Hem Türklerden hem de Kürtlerden intikam alıyorlar” diyen Halaçoğlu şunları söyledi: Mesele mensubiyet, hepsi bağnaz ırkçılar. Her yıl aynı teraneyi tekrar ediyorlar. İşin özünde Türk’e düşmanlık var. Diğer yandan Kürtlerden de intikam alıyorlar. Biz Ermeni çetelere 518 bin şehit verdik. Esas hesap sorması gereken biz Türkleriz. Osmanlı dört cephede savaşırken 23 noktada isyan çıkaran Ermeniler hiçbir biçimde soykırımdan söz edemez. Onlar isyan etti, Osmanlı da Sevk ve İskân Kanunu çıkardı. Hem de dünyada eşi görülmemiş bir şefkat hissi ile davrandı. Yollara fırınlar açtı, hastaneler inşa etti. Dünyada hangi devlet yaptı tarihte? Ermenilerin katledildi dediklerinin yaşadığını ve yıllar sonra öldüğünü ispat ettik. Erivan bile yalan iddiayı tartışırken içerideki hainlerin ısrarını iyi anlamak zorundayız. Ermeni asıllı Thomas Mıgırdicyan ABD Başkanı’na sunduğu raporda ‘Ermenileri Kürt aşiretler öldürdü’ dedi. PKK kesin olarak Ermeni çetelerin devamı. Kürtler arasında kamufle oldular. Yoksa bu denli intikam hırsı ile hareket edemezler. Mensubiyetlerini gizliyorlar.

Başta PKK, DEM ve bazı CHP'ye muzahir kişi ve kurumlar olmak üzere 24 Nisan'da Türk düşmanlığı içeren mesajlarla nefretlerini dışa vuranlar şunlar oldu:

Rojnews Media, Diyarbakır barosu, dem Parti genel merkezi, Can tv, Yenı Hayat, artı gerçek, hayko bağdat, ihd genel merkezi, neşe açık, cotkar u karker, Hasan Şentürk, Barış Atay, Bianet, a.natali avazyan, Musa Piroğlu, Hüseyin Çalışkaner, Bayram Şit, Research institute in Turkey, İletişim yayınevi, Nemrut Y, Aysel Ocak, Abdullah Muratakan, Karayazii, Besna Tosun, Sibel Yiğitalp, Özgür tv, Engin Yurtsever, Nadia flying, Sifirmibir,Tuna Bekleviç, Nur Doğan, Metehan Yenen, Ercan Yılmaz, Hilal Nesin, Kor kitap, Kudam, Rihali Cebrail, Mehmet Hayri, Av.İdil Tetik, Pınar Dinç, Önder Özdemir, Sipan kartol, İbrahim Akyol, İşçi Demokrasisi Partisi, Hayaxcıg, George aslan, Seyhan, Nirwana, Hasan tekin, Said Amedi, 1+1 express, Sevil Dodi, Almast,Umut - Sen, Mehmet Efe Caman, Türkiye İşçi Partisi, Emre Uslu, Hazal Özvarış, Başak Ertür, Nor Zartonk, Burcu Arkın, Poyraz_6201, Neslihan Kıplapınar, Arif Ali Cangı, Welat Parez, amargi, BEKSAV, werej, devrim dağdeviren, 3hhareketi, Irkçılığa karşı, İHD Ağrı, Doanzka, bektaş konca, pınar spreim, marksist.org, barikat medya, zeyno kuray, Pir Haber Ajansı, Mehmet Ali kılıç, Gazete davul, özgül saki, DBP Genel merkez, Çingene Bozo, Nazim Dikbaş, Savaş Çolak.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...