Brezilya umutları yıkıldı

Brezilya umutları yıkıldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde finallere kalma şansını son maça taşıyan Millilerimiz Hollanda'ya mağlup olarak Brezilya'ya veda etti.

nbsp;A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Hollanda ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu'nda oynanan maçta grup lideri Hollanda'ya 2-0 mağlup olan Millilerimiz, play-off oynama şansını kaybetti. Hollanda'ya galibiyeti getiren goller 8. dakikada Arjen Robben ve 47. dakikada Wesley Sneijder'den geldi. Türkiye, Hollanda karşısında aldığı yenilgi ile Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası'na 'elveda' dedi. nbsp;PLAY-OFF'A ROMANYA GİDİYOR
D Grubu'ndaki son maçında evinde Estonya'yı 2-0 mağlup eden Romanya, Hollanda'nın ardından ikinci sıraya yerleşti ve play-off oynamaya hak kazandı.
4. SIRADA BİTİRDİK
Türkiye, Macaristan'ın da son maçta Andorra'yı 2-0 mağlup etmesinin ardından grubu 16 puanla 4. sırada tamamladı.
Karşılaşmaya taraftarının da büyük desteğini alarak, rakibine önde basarak başlayan Türkiye, hiç beklemediği bir anda topu ağlarında gördü. Robben'in 8. dakikada kullandığı serbest vuruşta yaptığı ortada top doğrudan ağlara gidince Türkiye, play-off'a kalabilmek için mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğu maçın başında yenik duruma düştü. Yediği golün şokunu çabuk atlatan milli takım, 20. dakikadan sonra Hollanda kalesinde büyük baskı kurdu. Özellikle ilk yarının son 5 dakikasında Arda, Umut ve Burak ile gol pozisyonlarına giren Türkiye, aradığı golü bulamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarıya mutlak gol parolasıyla çıkan A Milli Takımımız, yediği şok bir golle daha 2-0 geriye düştü. 47. dakikada Kuyt ile girdiği ikili paslaşmanın ardından ceza sahası çizgisi üstünde topla buluşan Sneijder, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Sneijder'in attığı bu golle millilerimizin morali iyice bozuldu. A Milli Takımımız, golün ardından ikinci yarının neredeyse tamamını rakip yarı sahada geçirdi. Gökhan Töre ve Olcay Şahan'ın da oyuna dahil olmasıyla baskısını iyice artıran Türkiye, galibiyeti getirecek golleri bir türlü bulamayınca karşılaşma Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Hollanda ile yaptığı 10. ve son maça Türk taraftarlar çok büyük ilgi gösterdi. Maçtan dakikalar önce stadı dolduran 50 bin futbolseverler, mücadele öncesinden itibaren coşkulu destekleriyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı adeta bayram yerine çevirdiler. Koltuklara konulan bayraklarla maç başlamadan önce tezahüratlar yapan taraftarlar, tribünlerde renkli görüntüler ortaya koydu. Karşılaşmanın biletlerini iki gün önceden tüketen futbolseverler, mehter marşı ile coşkulu anlar yaşadı. Taraftarların büyük çoğunluğunun milli takım formasıyla maça gelmesi dikkati çekti. Giydikleri formanın yanı sıra ellerindeki bayraklarla sporseverler, Kadıköy'ü adeta kırmızı ve beyaz renklere boyadı. A Milli Takım'ın teknik direktörü Fatih Terim, son Estonya maçına göre kadroda iki değişiklik yaptı. Estonya karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Caner Erkin'in yerine savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Son karşılaşmada Burak Yılmaz'a yaptığı asistle ikinci golün hazırlayıcısı olan Gökhan Töre, Hollanda karşısında yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Olcan Adın ilk 11'de görev yaptı. Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Macaristan'ı 8-1 yendikleri karşılaşmaya göre Türkiye karşısında 5 değişiklik yaptı. Macaristan karşısında kalede görev yapan Michel Vorm, yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Jasper Cillessen kalede görev yaptı. Macaristan karşısında ilk 11'de oynattığı Bruma, Strootman ve Rafael van der Vaart'ı yedeğe çeken tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Indi, Clasie, Fer ve Sneijder'i sahaya sürdü. Hollanda'nın bir başka milli oyuncusu Fenerbahçeli Kuyt ise yedekler arasında yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...