BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Etteki virüsü yüksek ısı öldürüyor

Etteki virüsü yüksek ısı öldürüyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysi Aslan, “Türkiye’de ‘deli dana yok’ diyoruz, ancak bu konuda ciddi bir araştırma da yapılmış değil” dedi.



Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysi Aslan, “Türkiye’de ‘deli dana yok’ diyoruz, ancak bu konuda ciddi bir araştırma da yapılmış değil” dedi. Deli dana mikrobunun panzehirinin yüksek ısı olduğunu ifade eden Aslan, yem hammaddesi olarak değerlendirilecek hayvansal ürünlerin yüksek ısıda hazırlanmasının yararlı olacağını anlattı. Virüsün 130-140 derecede öldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Aslan, yemeklerde kullanılan etlerin de asgari 120 derecede pişirilmesi gerektiğini söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT