Oktay ekinci son yolculuğuna uğurlandı

Oktay ekinci son yolculuğuna uğurlandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mimarlar Odası eski Genel Başkanı Oktay Ekinci, son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mimarlar Odası eski Genel Başkanı ve aynı zamanda gazeteci Oktay Ekinci (61) için Şişli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ekinci ailesinin yakınlarının yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Mimarlar Odası İstanbul Genel Başkanı Eyüp Muhçu ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Öte yandan Oktay Ekinci'nin eşi Zehra Ekinci, oğulları Kerem ve Esat Ekinci camide taziyeleri kabul etti.
Cenaze törenine katılan şarkıcı Tuğba Ekinci, Oktay Ekinci'nin kendisinin amcası olduğunu belirterek, "Kalemi çok sağlam bir insandı. Kentleşme adına çevreyi koruma adına çok büyük girişimleri kimsenin yapamayacağı harika çalışmalara imza attı" dedi. Süleyman Çelebi ise, "Çarpık şehirleşme konusunda verdiği mücadelelerle simgeleşmiş ve bütün kimliğini ortaya koymuş bir arkadaşımız. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi de veren bir arkadaşımız" diye konuştu.
İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ekinci'nin cenazesi alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konularak defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı'na götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...