Merkel'den İsrail'e sert uyarı

/ Kaynak: İHA
Merkel'den İsrail'e sert uyarı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Merkel, İsrail'in, yerleşim birimi politikasını Ortadoğu barış sürecini tehlikeye atmayacak şekilde kontrol altında tutmasını istedi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile Berlin'de bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, Abbas'ın Ortadoğu'da barış sürecinin tekrar hareketlendiği bir dönemde Almanya'yı ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirterek başlayan Merkel, Almanya olarak, Ortadoğu meselesinin iki devletli model temelinde çözümünden yana olduklarını ve bu yüzden Filistinlileri desteklerini söyledi. Merkel, "Almanya, Filistin'in kalkınması için yardım etmeye devam edecek. 2013 yılında 100 milyon euro yardımda bulunduk. Filistin'de istikrarlı bir ekonomik gelişme için Almanya'nın yaptığı mali yardımların devam edeceğini, istikrar ve piyasadaki olumlu gelişmelerin halka yansıması için bu doğrultudaki yatırım ve çabalarımız sürecek" diye konuştu.
ABBAS: "BU TARİHİ ŞANSI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"
Filistin Yönetimi lideri Abbas ise, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İsrail'in izlediği yerleşim politikasına rağmen, görüşmelere tekrar başlanması gerektiği yönündeki çağrıyı da olumlu bulduklarını kaydetti. Abbas, "Bu tarihi şansı çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu fırsat hem İsrail hem de Filistin için çok önemli. Yapılan barış görüşmeleri iki halk için de faydalı olacak. İsrail ve Flistin halkları var olan meseleleri çözdüğünde, Arap ve tüm İslam ülkeleri de bu süreçten etkilenecektir" ifadelerini kulladı.
Abbas, basın toplantısının ardından Adlon Hotel'de Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile bir görüşme gerçekleştirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...