Ümraniye'de evleri su bastı

/ Kaynak: AA
Ümraniye'de evleri su bastı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İstanbul'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle Ümraniye'deki bazı evleri su bastı.

Kentte etkili olan yağmur, Ümraniye'deki Kalem ve Habeş sokaklarda su taşkınına neden oldu. Yağmurun devam etmesi üzerine sokaklarda biriken su evlere girdi. Vatandaşların kendi imkanlarıyla motorlu su hortumlarını kullanarak suyu
tahliye etmeye çalıştıkları görüldü. Habeş Sokak'taki bir apartmanın zemin katındaki otopark bel seviyesine
kadar sular altında kaldı. Apartman sakinleri, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalışıyor.
Bu arada, belediye ekiplerince, sular altında kalan sokakların başına, araç girişini engellemek için demir bariyerler konuldu.
Habes ve Kalem sokaklardaki taşkının, bölgedeki yediemin otoparkındaki logar kapağının kapatılması üzerine meydana geldiği öne sürüldü. Kalem Sokak'ta evi bulunan Sakine Yankın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşamdan itibaren devam eden yağış nedeniyle sokakta biriken suyun evin kapısına kadar geldiğini belirterek, aradıkları yetkililerin
kendileriyle ilgilenmediğini savundu. Yankın, mutfağının su içinde kaldığını kaydederek, "Su bir anda eve
doldu. Tüm eşyamız kullanılamaz hale geldi. Devletten yardım istiyorum. Eşim yok, oğlum 6 nüfusa bakıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...