Davutoğlu kaçırılan Türk pilotlar hakkında konuştu

/ Kaynak: CHA
Davutoğlu kaçırılan Türk pilotlar hakkında konuştu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılmasında olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Davutoğlu, Türk pilotların kaçırılmasının ardından yoğun bir mesai yürüttüklerini kaydetti. Pilotların Kurban Bayramı'nı aileleriyle geçirmesi için çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirten Davutoğlu, Arife günü Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Meclis Başkanı Nebih Merri ve Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ile tekrar görüşmeler yaptığını anlattı. Davutoğlu; "Son günlerde telefon diplomasisi yanında, alanda MİT Müsteşarlığının çok yoğun çabaları var. Sayın Başbakanımız bizzat süreçleri takip etti. Bu bayramda da bununla ilgili yoğun mesai içinde olduk. Bugün itibarıyla biraz önce Lübnan Başbakanı Sayın Mikadi de teyit etti, çok olumlu gelişmeler var. Mikadi de bu olumlu gelişmelerin seyri konusunda bana bilgi aktardı. Ama tabii bizim bir prensibimiz vardır. Vatandaşlarımız bize doğrudan ulaşmadan bu konuda hep temkinle hareket ederiz. Başbakanımızın da dediği gibi olumlu bir seyir var. Saatler, günler itibarıyla inşallah pilotlarımıza kavuşacağız. Onlar ailelerine kavuşacaklar. Bu konuda engellerin büyük ölçüde kalktığını söyleyebilirim. Son prosedür olarak birtakım güvenlik tedbirleri de dahil olmak üzere, atılması gereken adımlar var. Katkıda bulunan herkese teşekkür borçluyuz." dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...