Vücut geliştirme sporcusu Şahin İrencin neden öldü

/ Kaynak: AA
Vücut geliştirme sporcusu Şahin İrencin neden öldü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Doping ilaçları nedeniyle öldüğü iddia edilen vücut geliştirme sporcusu Şahin İrencin'in 2012 yılında doping gerekçesiyle 2 yıl men cezası almış.

Kurt, düzenlediği basın toplantısında, sporcunun 2012 yılında Antalya'da gerçekleştirilen Avrupa Milli Takım seçmelerinde yarıştığını hatırlatarak, "Burada Türkiye üçüncüsü olan Şahin İrencin, yapılan testte dopingli çıkmış, 2 yıl federasyon adına her türlü faaliyet ve yarışmalardan men edilmiştir" dedi. Niyazi Kurt, cezası 2014 yılının Nisan ayında sona erecek olan sporcunun, kendilerinin bağlı oldukları Uluslararası Vücut Geliştirme Federasyonu (İFBB) tarafından tanınmayan ve doping testinin yapılmadığı Almanya'daki organizasyona hazırlandığını öğrendiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Gazetelerde çıkan '100 altın için kendini dinamitledi' haberi tamamen asılsızdır. Çünkü katılacağı bu yarışma, kesinlikle hiçbir para ödülü olmayan bir yarışmadır. Sporcumuz, yarışmaya katılmış olsaydı bile cezalı olduğu bir dönemde izinsiz ve gayrı resmi bir turnuvaya katıldığı için, federasyonumuzun disiplin kuruluna sevk edilerek ömür boyu men cezası alacaktı. Her ne olursa olsun sporcumuz bu işe uzun yıllarını vermiş; neyin faydalı, neyin zararlı olduğunu bilecek kadar deneyimli biriydi. Kullandığı ürünler, tamamen kendi inisiyatifi ve iradesi ile aldığı ürünler olup, olabilecek yan etkilerini de bilecek durumdadır. Milli takım arkadaşlarıyla paylaştığı bilgiler doğrultusunda kalp damarlarında daralma olduğu ve doktorunun kesinlikle ağır spor yapmaması gerektiğini kendisine aktardığını öğrenmiş bulunmaktayız." İrencin'in ailesinin, "Bu ilacı daha önceleri 3 tane alıyordu bir şey olmuyordu, vefat ettiği gün 8 tane aldı" açıklamalarına da yanıt veren Kurt, "Bu açıklama, sporcumuzun kendi sağlığına önem ve özen göstermediğinin açık bir göstergesidir. Standart bir ağrı kesici bile dozaj aşımından fazla, hele hele 8 tane alındığında insan sağlığı tehlikeye girer. Burada sporcumuzun kullandığı ilacın zararının yanında kendi tercihi ile kullandığı dozaj da çok önemlidir. Şahin İrencin'in ölüm sebebi henüz belli değil. Ama bahsi geçen ilaç yüzünden olduğu kesinleşirse, tarım ilacı olarak temin edilen bir maddeyi spor hayatına dahil etmesi yüzünden, kendisinden başka kimse sorumlu tutulamaz" diye konuştu. Niyazi Kurt, olayda adı geçen federasyon teknik kurul üyesinin de görevden alındığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...