Arınç açıkladı, kimler 1 Ocak'ta terhis olacak

Arınç açıkladı, kimler 1 Ocak'ta terhis olacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Askerliğin 15 aydan 12 aya ineceği tarih belli oldu.

Genelkurmay Başkanlığı 1 Mart 2014'ü önermişti. Bakanlar Kurulu ise 1 Ocak 2014 kararı aldı. Yaklaşık 70 bin ve üstü askerin erken terhis olması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, askerlik süresinin 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlüleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Arınç şunları söyledi: Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konu Milli Savunma Bakanlığımız aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığımızın talepleri, ihtiyaçlar dikkate alındı. Bugün esasen medyada da yer buldu. 12 aya indirilmesiyle ilgili tarihin 1 Mart 2014 tarihinde başlamasının uygun olacağı görüş medyaya intikal etti. Bu bir gerçektir, askerliğe yönelik ihtiyaçlarla ilgili doğrudan sorumlu bulunan Genelkurmay'ın taleplerini alıyoruz. Ama siyasi kararın verilmesi ve sorumluluk üstlenecek olan hükümetin, kararının belirlenmesi kanunsa kanun, Bakanlar Kurulu kararıyla belirleniyor. Mevcutları gördük, celpte alınması gerekli askerlik miktarına baktık. Genelkurmay'da faal askerlik hizmetlerini şu anda yapmayan, kapatılacak bir imkan da ortaya çıktığı görüldü. Bu imzaladığımız kararname budur. 1111 sayılı askerlik muvazzaf askerlik süresinin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesi kararlaştırılmıştır. nbsp;


12 AYI DOLDURAN OCAKTA TERHİS OLUYOR
12 ay askerlik 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olacak. 1 Ocak 2014'te 12 aylık süreyi doldurmuş olanlar terhis edilecekler...."
Arınç, karar sonrası yaklaşık 70 bin ve üstü askerin terhis edilmesinin beklendiğini belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...