BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Yarım kg. beyaz tavuk eti, 2 çorba kaşığı margarin, 1 adet soğan, 2 adet domates, 2 adet sivri biber, 2 diş sarmısak, 2 adet patlıcan, 2 adet patates, 1 çay bardağı su, tuz. Kızartmak için; sıvı yağ



Tavuklu Billur Kebabı MALZEME: Yarım kg. beyaz tavuk eti, 2 çorba kaşığı margarin, 1 adet soğan, 2 adet domates, 2 adet sivri biber, 2 diş sarmısak, 2 adet patlıcan, 2 adet patates, 1 çay bardağı su, tuz. Kızartmak için; sıvı yağ HAZIRLANIŞI: Önce 2 çorba kaşığı margarini tencereye alın. Küçük küçük doğradığınız soğanı tencereye ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında ince ince doğradığınız sivri biberleri ve sarmısakları tencereye ilave edin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız tavuk etlerini tencereye alın. 1 çay bardağı suyu tencereye ilave ettikten sonra ateşi kısın. Tavuk etini kısık ateşte pişirin. Kabuklarını soyduğunuz ve kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patates ve patlıcanları sıvı yağda kızartın. Sonra tencerenin içine ilave edin. Servis tabağına aldığınız yemeği sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.867
    % -0.62
  • 4.5554
    % -0.6
  • 5.158
    % -1.19
  • 156.209
    % -0.25
 
 
 
 
 
KAPAT