5 gün sonra iki kıtayı 4 dakikada geçeceğiz

5 gün sonra iki kıtayı 4 dakikada geçeceğiz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Açılışı Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından 29 Ekim'de gerçekleştirilecek olan Marmaray için, dev tanıtım kampanyası başlatılıyor.

Asrın Projesi?olarak gösterilen Marmaray, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek açılış öncesi "Hayaldi gerçek oldu", "2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi çeşitli sloganlarla kamuoyuna tanıtılacak. Marmaray, Cumhuriyet'in ilanın 90. yılının kutlanacağı 29 Ekim 2013'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Hizmete alınması için geri sayımın sürdüğü Marmaray'ın açılışı dolayısıyla hazırlanan 35 saniyelik reklam filmi, 26 Ekim Cumartesi günü televizyonlarda yayınlanmaya başlanacak. Marmaray, şehirlerarası yollar, tünel girişleri, otoyollar ve köprülerdeki ışıklı tabelalarda, mavi zemin üzerine yazılan dev sloganlarla tanıtılacak. Söz konusu sloganlar, Haydarpaşa Garı ile Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattındaki trene de yansıtılacak. Bazı şehirlerde de billboardlarda projenin açılışı ile yapım sürecindeki çalışmalara yönelik fotoğraflara yer verilecek. Asya ve Avrupa'yı denizin 60 metre altından birbirine bağlayan Marmaray, Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar tamamı yerin altında olan 13.6 kilometrelik bir güzergâhtan oluşuyor. Marmaray Projesi, üçü yer altında olmak üzere 5 istasyondan oluşuyor. Marmaray'ın ilk istasyonu Ayrılıkçeşme, Kadıköy-Kartal-Kaynarca metro hattıyla entegre olacak. Açılış töreninin yapılacağı Üsküdar İstasyonunu, İstanbul Boğazı'nda ilk tüp geçit çalışması olan Çini pano ile İstanbul'a Üsküdar'dan bakışın yer aldığı seramik pano süsleyecek. Yenikapı Arkeoparkı'nın hemen yanında yer alacak ve bir transfer merkezi gibi çalışacak Yenikapı İstasyonu da kum rengi doğal taşla dairesel kiriş boyunca istasyon bölgesinde yapılan arkeolojik kazıları anımsatan rölyef çalışması yer alacak. Proje kapsamında gerçekleştirilen arkeolojik kazılardaki buluntulardan esinlenerek dizayn edilen söz konusu istasyonda Neolitik Çağ, Bizans ve Osmanlı dönemlerini simgeleyen uygarlık katmanları yer alacak. nbsp;AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...