Pembe ehliyet erkekleri korkuttu, İçişleri devreye girdi

Pembe ehliyet erkekleri korkuttu, İçişleri devreye girdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yeni ehliyetlerin pembe renkte olmasına tepki geldi. İçişleri Bakanlığı konuya çözüm getirdi ve tasarımı aynı, mavi renk ağırlıklı bir karar aldı.

Ehliyet renginin pembe mi mavi mi olacağı tartışmaları son sürat devam ediyor.Erkek sürücüler bu olaydan oldukça rahatsız olmuşa benziyor.Çünkü pembe rengin kendilerini layt olarak göstereceği düşüncesindeler.Bu nedenle alay konusu olmaktan korkuyorlar. Daha önce de nbsp;Avrupa standartlarına getirilen sürücü belgelerinin rengi tartışma konusu olmuştu. Pembe olarak tasarlanan ehliyetler erkek sürücülerden sert tepki almıştı. Bakanlık bu konuya el attı. Ehliyetlere mavi renk de eklenecek. Vatandaştan gelen tepkiler, "Tasarım şık ama renk kadın kimliklerini andırıyor. Erkekler alay konusu olabilir" ilginç açıklamalarında bulundular.
İçişleri Bakanlığı Harekete Geçti
İçişleri Bakanlığı yoğun nbsp;tepkiler üzerine, tasarımı aynı kalmak şartıyla renkte değişikliğe gitti. Avrupu Birliği (AB) ülkelerindeki ehliyetler pembe olduğu için yeni tasarımda da pembe ağırlıkta olacak ama açık tonda ve mavi renkle birlikte kullanılacak. Böylece erkek sürücüler biraz olsun rahat nefes almış oldular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...