Bosna'da 6 savaş kurbanı toprağa verildi

/ Kaynak: AA
Bosna'da 6 savaş kurbanı toprağa verildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Sırplar tarafından öldürülen ve kalıntıları yıllar sonra bulunan 6 Boşnak'ın cenazesi, Haciçi ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Hüseyin Kavazoviç'in kıldırdığı cenaze namazına yüzlerce Boşnak katıldı. Kavazoviç, burada yaptığı konuşmada, bugün cenaze namazı kılınan insanların Bosna Hersek'in temellerini savunarak öldüğünü söyledi. Savaş kurbanlarının canları pahasına bile olsa vatanlarını ve halkı savunduğunu belirten Kavazoviç, bu iyiliğin hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti. Toprağa verilen 6 kişinin isimlerinin Almeid Hacaylic (23), Nusret Smayiç (51), Harun Zeçiri (24), Esmir Maşiç (24), Ferif Karavdiç (27) ve Sado Zulic (26) olduğu, kalıntılarının ise Junovnitsa Kışlası'nda bulunduğu belirtildi. Bosna Hersek'te üç yıldan fazla süren savaş sırasında yaklaşık 110 bin kişi hayatını kaybetmiş, 2 milyon kişi de ülkesinden sürülmüş ya da evini terk etmek zorunda kalmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...