'Türkiye'nin AB üyeliği hiç bir zaman gerçekleşmeyecek'

/ Kaynak: İHA
'Türkiye'nin AB üyeliği hiç bir zaman gerçekleşmeyecek'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

47 milletvekili ile Macaristan Parlamentosu'nun en büyük 3. Partisi konumundaki sağcı parti Jobbik, Genel Başkanı Gabor Vona'yı liderliğe yeniden seçti.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Vona, Türkiye'nin yoluna AB'siz de devam edebileceğini söyledi.Başkent Budapeşte'deki, Budapeşte Kongre Merkezi'nde yapılan kongrede parti delegelerinin oylarının yüzde 99'unu alarak yeniden genel başkanlığa seçilen ve 2014 yılında Macaristan'da yapılacak genel seçimlerde partisinin başbakan adayı olarak seçimlere gidecek olan Gabor Vona İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.Gabor Vona seçilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Macaristan'ın tek Turan partisi olduklarını söyleyerek, 10 milyon nüfusa sahip olan Macaristan'da son yıllarda yaklaşık 600 bin Macar gencinin yurt dışına çalışmaya gitmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.Vona, Avrupa Birliği'nin kendilerini sömürdüğünü, dünyanın önemli dev şirketlerinin Macaristan'da üretiminin bulunduğunu, ancak bu dev şirketlerin ucuz Macar işçiliğinden yararlandığını, ülkeye önemli bir katkılarının bulunmadığını, kendilerinin iktidara gelmeleri halinde sömürgeci şirketlerle hesaplaşacaklarını kaydetti.Basın toplantısının ardından İHA mikrofonuna konuşan Gabor Vona, İHA aracılığıyla Türk kardeşlerine sevgi ve selamlarını gönderdiğini, önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelerek 4 üniversitede konferans vereceğini belirtti.Gabor Vona, Macaristan'da 35 yaş ortalamasının göz önüne alındığında ülkedeki birinci partinin kendilerinin olduğunu, bu partinin yeniden kendisini genel başkanlığa ve başbakan adaylığına seçtiği için mutlu olduğunu belirtti. Vona, 2010 yılında da partinin başbakan adayı olduğunu, ancak şimdi çok daha tecrübeli olduğunu, 2014 yılının Nisan ayında düzenlenecek olan genel seçimlerde iktidara gelmek için mücadele vereceklerini kaydetti.Avrupa Birliği üyesi olmalarının son 20 yılın en büyük kazığı olduğunu söyleyen Vona, AB'nin Macaristan'ı ve Macar halkını sömürdüğünü, bu dev şirketlerin Macaristan'daki fabrikaları satın alarak kapısına kilit vurduklarını ve rekabet oluşmasına izin vermediklerini, kendi üretimlerini Macaristan'a sattıklarını açıkladı.
Macaristan'da mağazalarda Macar malı yerine yabancı ülke mallarının bulunduğunu, gelişmiş tarımı ile Avrupa'nın tahıl ambarı olan Macaristan'da artık yabancı ülkelerin tarım ürünlerinin satıldığını belirten Vona, "AB'nin sömürgesi olduk. Türkiye'nin AB üyeliği hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. AB bir Hristiyan kulübü olduğu için değil, Türkiye güçlü olduğu için üyelik gerçekleşmeyecek. AB Türkiye'yi sömüremeyeceği için üyeliğe almayacak. Türkiye'nin yoluna AB olmadan devam etmesi gerekir. Türkiye güçlü, dinamik, gelişiyor. Dünyanın en büyük ekonomisi, ordusu, kültürü arasında yer alan Türkiye'nin zayıflayan ve sonu ne olacağı belli olmayan AB'ye girip de macera araması anlamsız" ifadelerinde bulundu.
Türkiye, tarih boyunca dünyanın en güçlü imparatorluğu olmuştur diyen Vona, Türkiye'nin AK Parti hükümetiyle yeniden dünya liderliğine oynamaya başladığını, Türkiye'nin yeniden bu statüyü kazanmasının dünya barışı için çok önemli olduğunu, olası bir AB üyeliğinin ardından Brüksel'den gelecek ultimatomlarla bu statünün zayıflayacağını, Türkiye'nin AB tarafından yönetileceğini açıkladı.
Önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelerek İstanbul, Sakarya ve Bursa olmak üzere 4 üniversitede konferans vereceğini de belirten Gabor Vona, 2014 yılındaki genel seçimlerde başbakan olması durumunda ilk resmi ziyaret edeceği ülkenin Türkiye olduğunu, partilerinin Türk-Macar ilişkilerini güçlendireceğini, Türklerle Macarların Orta Asya'dan akraba ve kardeş olduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...