Cemil Çiçek'ten 'başörtülü vekiller'le ilgili medyaya uıyarı

Cemil Çiçek'ten 'başörtülü vekiller'le ilgili medyaya uıyarı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başörtülü vekillerin Meclis'e girmeleri ile ilgili, "Reyting yapacağız diye sıkıntılar yaşatmayın' diyerek medyayı uyardı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başörtülü vekillerin Meclis'e girmeleri ile ilgili, "Meclis için normal bir gündem. İşe olağanüstü bir anlam yüklemeyin. Reyting yapacağız diye olağanüstü bir hava vererek Türkiye'ye yeni bir kısım sıkıntılar yaşatmayalım." diye uyardı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başörtülü vekillerle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Milletvekillerinin ne zaman geleceğine dair bilgisinin olmadığını belirten Çiçek, "Sayın milletvekilleri nasıl gelir, ne zaman gelir bu benim bileceğim bir şey değil. Kendi takdirleridir. Bu başörtüsü ile ilgili konu Türkiye'nin çeyrek asırdan beri en çok tartıştığı bir iki konudan bir tanesidir. Bu konuda açıklama yapmayan siyasetçi yok. Öncelikli gündem maddesi olduğu için herkes bu konuda açıklama yaptı. Bu açıklamalar olumlu açıklamalardır." dedi. Halkın demokratik olgunluğu olduğunun altını çizen Çiçek, "Bu sorun toplumun gündeminde olan bir sorun olarak görünmüyor. Biz de milletvekilleri olarak bu toplum adına burada görev yapan insanlarız. Bize düşen toplumun demokratik olgunlukla çözdüğü bu konuyu bizim de aynı olgunlukla karşılamamız değerlendirmemiz gerekmektedir. Ben inanıyorum ki TBMM'de görev yapan her sayın milletvekili bu olgunluğu gösterecek. Karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörü içinde eğer böyle bir konu olacaksa teşebbüs olacaksa gereği ona göre takdir edilecektir. Onun ötesine taşımak doğru olmaz. Farklı düşünenler olabilir, itirazlar olabilir, bunları da demokratik nezaket ve üslup içerisinde söylenebilir. Siyaset yapan insan olarak toplumun gerisine düşmemiz gerekir." ifadelerini kullandı. "Yarın Meclis'i siz mi yöneteceksiniz?" sorusuna ise Çiçek şu cevabı verdi: "Meclis için normal bir gündem. İşe olağanüstü bir anlam yüklemeyin. Reyting yapacağız diye olağanüstü bir hava vererek Türkiye'ye yeni bir kısım sıkıntılar yaşatmayalım. Toplumun çözdüğü bir konuyu çözülmüş olarak kabul edin ve meseleye öyle bakın. Meclisimiz yarın kendisine yakışan olgunluğu gösterecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...