Fenerbahçe Ülker fırtınası yine vurdu

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe Ülker fırtınası yine vurdu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 3. maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımını 86-60 yendi.

Bu sezon çıktığı 10. resmi maçı da kazanan sarı-lacivertli ekip, THY Avrupa Ligi'nde grubunda 3'te 3 yaptı. Taraftarının büyük desteğiyle karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Bjelica ve Preldzic'in sayılarının ardından 3. dakikanın içinde Kenan Sipahi'nin üçlüğüyle maçta 9-2 üstünlük yakaladı. Savunmadaki dikkatli oyunuyla rakibinin hatalarını iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, 4. dakikada hızlı hücumda Bjelica'nın basketiyle 9 sayı farklı üstünlüğe (13-4) ulaştı. Fenerbahçe Ülker, rakibinin farkı kapatma çabalarına karşın 6. dakikada (15-6) ve 7. dakikada (17-8) aynı sayı farkını yakaladı. Bitime 39 saniye kala Zoric ile farkı 10'a (24-14) yükselten Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu da aynı sayı farkıyla 26-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başındaki yaklaşık 2 dakikalık bölümde iki takım da isabetsiz atışlar yaparken, Fenerbahçe Ülker 12. dakikanın son saniyelerinde Kleiza ile basket faulden kazandığı 3 sayının ardından maçta 29-16'lık üstünlük yakaladı. Savunmada baskılı, rakip pota altında da isabetli oynayan sarı-lacivertliler, Rus rakibini adeta sahadan silerek, McCalebb ve Bogdanovic ile bulduğu basketlerle 15. dakikada 22 sayılık (40-18) nbsp;farkı gördü. Sarı-lacivertliler, ilk yarının sonunda temposunu yitirdiyse de devreyi 44-33 önde geçmesini bildi.

Bogdanovic'in üçlüğüyle ikinci yarıya hızlı bir giriş yapan sarı-lacivertliler, ilk 5 dakikalık sürede rakip hatalarından bulduğu hızlı hücum şanslarını iyi değerlendirip kontrolü elinde tutarak 25. dakikayı 53-40 önde geçti. Bu dakikadan sonra hücumdaki etkinliğini artıran Rus ekip, 26. dakikanın başında nbsp;53-45 ile farkı 8 sayıya düşürdü. İki ekibin de savunmadaki mücadelelerinin ön plana çıktığı kalan bölümde, üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, son çeyreğe 61-47 önde girdi.

Son çeyrekte temposunu artıran Fenerbahçe Ülker, son saniyesine kadar taraftarına büyük bir heyecan yaşattığı mücadeleyi 26 sayı farkla 86-60 kazandı.

Futbol takımı da maçı izledi
Karşılaşmayı Fenerbahçe Futbol Takımı'nın teknik heyeti ve çok sayıda oyuncusu da locada oturarak takip etti. İlk yarının son dakikalarında skor ekranına oyuncuların görüntüleri yansıtılırken, tribünler sarı-lacivertlilere sevgi gösterilerinde bulundu.

Teknik direktör Ersun Yanal ve yardımcılarının yanı sıra maçı izleyen futbolcular arasında Kuyt, Webo, Holmen, Volkan Demirel, Selçuk Şahin, Caner Erkin, Salih Uçan, Alper Potuk, Bekir İrtegün ve Mert Günok yer aldı. Maçın ikinci yarısında teknik direktör Yanal da başkan Yıldırım'ın yanında oturdu.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü'nün 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkan adayı olduğunu açıklayan Hulusi Belgü ve yönetim kurulu aday listesinde yer alan isimler de maçı saha kenarındaki koltuklarda oturarak takip ettiler. Karşılaşmanın ardından basketbolcular başkan Yıldırım'ın yanına gitti. Yıldırım, oyuncuları tek tek tebrik etti.

Fenerbahçe Ülker: 86 - CSKA Moskova: 60

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Dani Hierrezuelo (İspanya), Matej Boltauzer (Slovenya), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan)

Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi 5, Bogdanovic 23, Preldzic 13, Bjelica 9, Vidmar 4, Zoric 4, McCalebb 14, Kleiza 12, Melih Mahmutoğlu 2, Metecan Birsen
CSKA Moskova: Jackson 2, Weems 3, Micov 20, Khryapa 9, Kaun 4, Teodosic, Pargo 2, Krstic 3, Hines 17, Fridzon

1. periyot: 26-16
Devre: 44-33
3. periyot: 61-47

5 faulle çıkanlar: 37.48 Vidmar, 38.41 Zoric nbsp;(Fenerbahçe Ülker)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...