Haftayı Galatasaray açıyor

/ Kaynak: İHA
Haftayı Galatasaray açıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Galatasaray, Süper Lig'in 10. Haftasının açılış maçında bugün Torku Konyaspor ile karşılaşacak.

Galatasaray, Süper Lig'in 10. Haftasının açılış maçında bugün Torku Konyaspor ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki karşılaşma, saat 20.00'da başlayacak. Torku Konyaspor maçında Mustafa Kamil Abitoğlu düdük çalacak. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Adil Sinem ve İsmail Şencan yapacak. Maçın dördüncü hakemi Volkan Narinç, beşinci hakemi Kutluhan Bilgiç, altıncı hakemi ise Sarper Barış Saka. Mustafa Kamil Abitoğlu, Galatasaray'ın ligin ikinci haftasında Bursaspor 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada da görev yapmıştı. Abitoğlu, Konyaspor-Galatasaray maçı ile ligde bu sezon beşinci kez orta hakem olarak görev yapacak.


LİGDE 25. RANDEVU
Galatasaray, rakibiyle şimdiye dek yaptığı 24 karşılaşmada galibiyet sayısında 19-2 üstünlük kurdu. İki ekip arasındaki üç maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray, bu maçlarda attığı toplam 51 gole karşılık filelerinde 15 gol gördü.


SON 6 MAÇI DA GALATASARAY KAZANDI
Galatasaray, Konyaspor'a ligde 13 maçtır yenilmiyor. Son 6 maçın ise tamamını kazandı. Galatasaray karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında kendi evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Konyaspor, daha sonra yaptığı 13 maçtan 11'ini yitirdi, ikisinde berabere kaldı.


GALATASARAY İSTANBUL'DA KAYBETMİYOR
Galatasaray ile Konyaspor arasında İstanbul'da yapılan 12 lig maçından 11'ini Galatasaray kazandı, 1'i berabere bitti. Konyaspor deplasmandaki tek puanını 2006-07 sezonunda 3-3'lük beraberlikle aldı.


İKİ SEZON ÖNCE
İki sezon önce ligin ilk yarısında Konya Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 1-0 kazanmıştı. İki takım son olarak ligde 20 Mayıs 2011'de İstanbul'da karşılaşmış ve bu maçtan da Galatasaray sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.


KONYASPOR BİR SEZONLUK ARANIN ARDINDAN
Geçen sezon PTT 1. Lig'de mücadele eden Torku Konyaspor, normal sezonu altıncı sırada tamamlamasının ardından, play-off'larda mücadele etmiş ve play-off final maçında Manisaspor'u 2-0 ile geçerek iki sezonluk aranın ardından tekrar Süper Lig'e yükselmişti.


YEŞİL BEYAZLILAR DEPLASMANDA SUSKUN
Ligde 12. sırada yer alan Torku Konyaspor, sezona Fenerbahçe galibiyeti ile başladı. Kendi sahasında Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor'u da mağlup eden yeşil beyazlılar deplasmanındaki tek puanını ise sekizinci haftada Gaziantepspor karşısında 3-3'lük beraberlikle aldı.


LİGDE HAFTANIN PROGRAMI
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftanın maç programı şu şekilde:


1 Kasım Cuma
20.00 Galatasaray - Torku Konyaspor (Ali Sami Yen SK Türk Telekom Arena)
2 Kasım Cumartesi
19.00 Kayseri Erciyesspor - Kasımpaşa (Kayseri BŞB. Kadir Has)
19.00 Bursasspor - Fenerbahçe (Bursa Atatürk)


3 Kasım Pazar
15.30 Trabzonspor - SB Elazığspor (Hüseyin Avni Aker)
19.00 Çaykur Rizespor - Akhisar Belediyespor (Yeni Rize Şehir)
19.00 Beşiktaş - Kardemir Karabükspor (Atatürk Olimpiyat)


4 Kasım Pazartesi
20.00 Gençlerbirliği - Eskişehirspor (Ankara 19 Mayıs)
20.00 MP Antalyaspor - Kayserispor (Akdeniz Üniv.)
20.00 Gaziantepspor - Sivasspor (Kamil Ocak)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...