John Kerry Kahire'de

/ Kaynak: AA
John Kerry Kahire'de

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, resmi temaslarda bulunmak üzere Kahire'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İhab Bedri tarafından, söz konusu görüşmeyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, Mansur'un, "İki ülke arasındaki ilişkilerin boyutu, ABD'nin yardımlarına indirgenmemeli. Yardımlar ortak çıkarların bir parçasıdır. Burada esas olan ortak çıkarlardır" ifadelerine yer verildi. Görüşmede ele alınan konuların başında Mısır-ABD ilişkilerinin geldiğine işaret edilen açıklamada, Mansur'un, ABD ile ilişkilerin yeniden değerlendirilmesinin önemine olan inancını dile getirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Kerry'nin, "ABD Başkanı Barak Obama tarafından, iki ülkenin ilişkileri konusunda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak üzere Kahire'ye gelmekle görevlendirildiğini" söylediği kaydedildi Kerry'nin, ABD için Mısır'ın önemine vurgu yaptığı ve ilerleyen süreçte güçlü bir Mısır görmenin ABD'nin çıkarına olacağını ifade ettiği belirtildi. Açıklamada sonunda, Mansur'un, "Mısır'ın teröre karşı açtığı savaş ve ülkenin karşı karşıya kaldığı güvenlik problemlerine" de değindiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...