Kekük'te IŞİD karşıtı operasyonlar sürüyor

/ Kaynak: DHA
Kekük'te IŞİD karşıtı operasyonlar sürüyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının desteğiyle peşmerge güçleri IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları desteğiyle peşmerge güçleri Kerkük'ün batısında bulunan IŞİD hedeflerini bu sabah erken saatlerden itibaren vurmaya başladı. Uzeriye ve Etşaniye köyleri çevresinde yoğunlaşan operasyonda, peşmergelerin Tel Ahmed köyünden, tren yolu hattı boyunca Beşir ve Uzeriye köyüne kadar olan bölgeyi kontrol ettiği bildirildi. En az 30 militanın öldürüldüğü operasyonda 2 Peşmerge görevlisi hayatını kaybetti. Mart ayında düzenlenen operasyonlarda, Dakuk ilçesi sınırındaki Sead, Khalıd ve Vehde köylerine kadar uzanan geniş bir bölge örgütten kurtarılmıştı.
Öte yandan Irak'ta Kerkük'ün 25 km güneyinde yer alan Türkmen nüfusun yaşadığı Beşir köyünün kurtarılması için Türkmen gönüllü askerler tarafından bu sabah başlatılan operasyonlar devam ediyor. 10 aydan bu yana köyü işgal eden terör örgütü IŞİD militanlara, köyün girişine kadar ulaşan Türkmen askerlerine karşı bomba yüklü askeri araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırı nedeniyle Türkmen güçler geri çekilmek zorunda kaldı. Kerkük Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre operasyonlarda 14 asker hayatını kaybederken 55 asker de yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...