Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan ABD'nin en büyük camisini açtı

Düzenleyen:
Erdoğan ABD'nin en büyük camisini açtı

DÜNYA Haberleri

ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland’te Amerika’nın en büyük ve tek çifte minareli camisini açtı.

ABD'de bulunan Erdoğan, Maryland'te Amerika'nın en büyük ve tek çifte minareli camisinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, "11 Eylül tüm Müslümanlara fatura edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin ilk Türk İslam kuruluşu olan Amerika Diyanet Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan "Osmanlı mimarisine göre yapılan 750 kişi kapasitesine sahip bu cami adeta Türkiye'deymişiz hissini yaşatıyor" dedi. Erdoğan "11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerikalılara yaşattıkları tüm Müslümanlara fatura edilemez. Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz, batıdan teröristleri istediğimiz zaman onları bize teslim etmiyor" ifadelerini de kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"TÜM MÜSLÜMANLARA HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Değerli misafirler, çok değerli kardeşlerim açılışını yapmak üzere biraraya gelmiş olduğumuz Türk-Amerikan Kültür Merkezi'nin ABD'de yaşayan vatandaşlara ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum.

BU ARAZİ BİR MEDENİYET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Bu araziyle tanışmam oğlumun eğitim yıllarında katıldığım bir iftarda olmuştur. Şimdi bu arazi bir medeniyet merkezine dönüştü. Ey Rabbim sana ne kadar hamd etsek azdır.

3 SENE ÖNCE TEMELİNİ ATMIŞTIK

Bundan 3 yıl önce buranın temelini atmıştık. Emeği geçen Diyanet İşleri teşkilatımız, mimari projeleri hazırlayan ve çalışmaları yürüten üstadlarımıza teşekkür ediyorum.

BU CAMİ ADETA TÜRKİYE'DEYMİŞİZ HİSSİNİ YAŞATIYOR

Osmanlı mimarisine göre yapılan 750 kişi kapasitesine sahip bu cami adeta Türkiye'deymişiz hissini yaşatıyor.

TÜM SOSYAL İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK BİR MİMARİ OLUŞTURULMUŞTUR

İbadetin yanısıra tüm sosyal ihtiyaçları karşılayacak bir mimari oluşturulmuştur. Bu yatırım hiç şüphesiz civar bölgelerdeki Müslümanlara da hizmet verecektir. Külliyemizin ABD'deki yaşayan tüm dostlarımız için hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Merkezimizin mimari güzelliği elbette takdire şayandır ama bunun asıl önemli olan yanı ABD'deki Müslüman kardeşlerime vereceği hizmettir, vereceğiz huzurdur.

MÜSLÜMANLARA KARŞI DÜŞMANLIĞIN YÜKSELDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Dünyada ve Amerika'da Müslümanlara karşı düşmanlığın yükseldiğini görüyoruz. Bu nedenle bu merkez çok önemlidir.

11 EYLÜL'ÜN ARDINDAN MÜSLÜMANLARA OLAN ÖNYARGILAR GİDEREK TIRMANDI

11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerikalılara yaşattıkları tüm Müslümanlara fatura edilemez. Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz, batıdan teröristleri istediğimiz zaman onları bize teslim etmiyor.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDA ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışmalar sürüyor. Az önce bir Azeri televizyonu önümü kesti. Onun gözlerinde gözyaşı gördüm, acaba bizim ülkemizdeki medyanın gözlerinde de bu gözyaşını görebilecek miyiz? Benim Mehmedim, benim polisim, köy korucum Güneydoğu'da huzuru sağlayabilmek adına canlarını bir kenara koyup koşuyor. Fakat bir bakıyoruz ki bazıları öyle başlıklar atıyor ki bunlar hangi ülkenin evladı diye soruyoruz.

AYNI ANDA 3 BİN KİŞİ İBADET EDECEK

16. yüzyıl Osmanlı mimarisi kullanılarak inşa edilen caminin avlusunda aynı anda 3 bin dişi ibadet edebilecek. Merkez içerisinde toplantı salonu ve Osmanlı çeşmeleri de yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...