2016 TÜYAP Kitap Fuarı (TÜYAP'a nasıl gidilir)

Düzenleyen:
2016 TÜYAP Kitap Fuarı (TÜYAP'a nasıl gidilir)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul'da TÜYAP Kitap Fuarı etkinliği bu yıl da milyonlara kapılarını açtı. 12 Kasım'da ziyarete açılan TÜYAP Kitap Fuarı, 20 Kasım'a kadar sürecek. TÜYAP Kitap Fuarı için bilmeniz geren önemli detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Her yıl milyonlarca kişiye ev sahipli yapan Tüyap Fuar Merkezi'nde; öğrenciler, öğretmenler, aileler, okumayı sevenler için TÜYAP Kitap Fuarı etkinliği başladı. Bu yıl bir çok etkinliği içinde barındıran TÜYAP Kitap Fuarına katılımın oldukça yüksek olması bekleniyor. TÜYAP Kitap Fuarına katılmak isteyen ve TÜYAP'ın yerini kolayca bulmak isteyen siz değerli okuyucularımız için ''TÜYAP nerede, TÜYAP'a nasıl gidilir? TÜYAP Kitap Furarına nasıl gidebilirim? TÜYAP Kitap Furarı metrobüs durağının neresinde? Metrobüsle TÜYAP Kitap Fuarına nasıl gidilir'' gibi aklınıza takılan soruları, ''2016 TÜYAP Kitap Fuarı (TÜYAP'a nasıl gidilir)'' başlıklı haberimizde derledik... İşte TÜYAP Kitap Fuarı hakkında önemli detaylar... Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2016 başladı. Kitap severlerin büyük ilgi gösterdiği ve her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuara bu yıl da ilginin büyük olması bekleniyor. Bu yıl 35'incisi düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı 2016, pek çok kitabevinin katılımıyla ziyaretçilerini bekliyor. Kitapların yanı sıra çok sayıda etkinliğin yapılacağı TÜYAP Kitap Fuarı 2016 hakkında merak edilenleri sizler için yanıtladık. Vatandaşlar, TÜYAP Kitap Fuarı nerede, TÜYAP Kitap Fuarına nasıl gidilir gibi sorulara yanıt arıyor.

TÜYAP Kitap Fuarı'nda bu yıl çok sayıda etkinlik yapılacak. İstanbul Kitap Fuarı'nın 35. Yılı Panelleri, gösterimler, atölye çalışmaları, ödül töreni, paneller, söyleşiler, imza günleri gibi etkinliklere TÜYAP Kitap Fuarı ziyaretçileri katılabilecek. 12 Kasım'da ziyarete açılan fuar 20 Kasım'a kadar sürecek. Fuara yurt içinden ve dışından çok sayıda katılımcı olacak. TÜYAP Kitap Fuarı 2016, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında, hafta içi ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

800 YAYINEVİ KATILIYOR

Fuara bu yıl, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün sürecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek. Usta yazar Yılmaz Özdil, 13 Kasım Pazar günü saat 13:00 ‘da, 12 No’lu alanda kitapseverlerle buluşacak…
İLGİLİ HABER35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor
35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor

İLK GÜNDEN YOĞUN İLGİ

Okurlar, Avrupa’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Okulların düzenlediği etkinliklerin yanı sıra diğer okurların ilgisi yoğun oldu. Ayrıca şehir dışından katılan okurlar dikkat çekti.

KIZININ OKULUYLA ÇORLU’DAN GELDİ

Fuara Çorlu’dan kızıyla birlikte gelen Bilkay Kılıçaslan, ilk gün katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kızının okuluyla birlikte geldiklerini belirten Kılıçaslan, “Çocuklarımızın öğretmeni çok güzel bir gezi düzenledi. İlkokul 4. sınıf öğrencileriyle toplu olarak geldik. Hem çocuklar buranın havasını almış oluyor hem de göre göre okuma alışkanlıkları ediniyorlar. Ayrıca ilgi alanlarını da belirleyebiliyorlar. Kitapları imzalatmaları çocuklar için çok önemli. Kitap çok önemli ama çocuklar için daha önemli. Çocuklarımız fuarda kitapları görerek tanıyorlar. Fuarda her çeşit yayınevinden kitapları bulma imkanı var” diye konuştu.

2016 TÜYAP Kitap Fuarı (TÜYAP'a nasıl gidilir)

“KİTAPLARIMIZI İMZALATABİLİYORUZ”

fuar2
Bengü Serin adlı bir öğrenci ise kitap fuarlarının avantajları anlattı. Serin, “Bir kere kitaplar daha indirimli oluyor. İnternette kitap bloglarımız var. Orada tanıştığımız arkadaşlar ile burada buluşuyoruz. Ayrıca kitaplarımızı imzalatabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

2016 TÜYAP Kitap Fuarı (TÜYAP'a nasıl gidilir)

ONUR KONUĞU ALMANYA

Bu yıl, İstanbul Kitap Fuarı’na onur konuğu ülke olan Almanya’dan 28 yayınevi katılırken, fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında 40 etkinlik gerçekleştirilecekler. Bu kapsamda Peter Schneider, Ilija Trojanow, Achim Wagner, Moritz Rinke, Canan Topçu, Matthias Göritz, Finn-Ole Heinrich, Olga Grjasnowa, Esmahan Aykol, Tobias Hülswitt, Jan Von Holleben, Judith Kuckart, Silke Scheuermann söyleşilerde yer alacak.
Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

ANA TEMA; FELSEFE VE İNSAN

Ana temanın ‘Felsefe ve İnsan’, onur yazarının ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olan kitap fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu sene teması ‘Umulmadık Topraklar’ olan ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

GİRİŞ 5 TL

Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuarın bilet fiyatı 5 TL’dir.

TÜYAP NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na ev sahipliği edecek TÜYAP, Büyükçekmece'de yer alıyor. TÜYAP'a gitmek istediğinizde eğer özel aracınızı tercih ederseniz, TEM Otoyolu, Mahmutbey gişelerinden devam ederek, Bahçeşehir-Avcılar çıkışından ayrılınız. Avcılar istikametine devam edin. 2 km sonra ise Büyükçekmece yönüne E5 karayolu üzerinden devam edin. 3 km sonra TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

Diğer taraftan TÜYAP'a toplu taşıma ile gidecekler metrobüsü tercih edebilirsiniz. Söğütlüçeşme-Beylikdüzü hattında seferlerini tüm gün yapan metrobüsler ile TÜYAP fuar alanına ulaşabilirsiniz. TÜYAP'a gitmek için Beylikdüzü Son Durak istasyonunda araçtan inin.

Son olarak Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi Otoparkı'ndan ücretsiz servislerle TÜYAP'a ulaşabilirsiniz.

KİTAP FUARININ ETKİNLİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...