Galatasaray'ın konuğu Trabzonspor

Galatasaray'ın konuğu Trabzonspor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Süper Lig bugün dev derbiye sahne olacak. Galatasaray sahasında Trabzonspor'u puansız göndermek isterken Bordo Mavililer'de de tek hedef 3 puan

Galatasaray, bugün ağırlayacağı Trabzonspor'u yenerek, Süper Lig'de üst üste 3. galibiyetini almak istiyor. Ligde 10. haftaya lider Fenerbahçe'yle birlikte 19 puanda giren sarı-kırmızılı takım, son iki haftada Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendi. "Cim Bom", teknik direktör değişikliğinin ardından Ersun Yanal'ın başına geçtiği Trabzonspor karşısında hem galibiyet serisini devam ettirmek hem de zirve yarışını sürdürmeyi hedefliyor. Galatasaray, bu sezon seyircisinin önünde ligde mağlubiyet yaşamadı. Türk Telekom Arena'da Eskişehirspor'la golsüz berabere kalan "Cim Bom", Sivasspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'yı 2-1'lik skorlarla yenmeyi başardı.

Dzemaili yok
Sarı-kırmızılılarda zorlu maç öncesi cezalı oyuncu bulunmazken, İsviçre Milli Takımı'ndan sakat dönen Dzemaili, bugün forma giyemeyecek. Galatasaray'da Melo ve Yekta ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu iki oyuncu bugün sarı kart görmeleri durumunda, 11. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasında oynayamayacak. Sezon başında Trabzonspor'dan transfer edilen Olcan Adın, teknik direktör Prandelli'nin şans vermesi durumunda eski takımına karşı ilk defa forma giyecek. Olcan, özellikle geçen sezon bordo-mavili forma altında ligde 10, UEFA Avrupa Ligi'nde de attığı 5 golle dikkati çekmişti.

Süper Lig'de bugün deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile İstanbul'da galibiyet arayacak. Ligin 9'uncu haftası sonunda 12 puan ile 10'uncu sırada yer alan bordo-mavili takım, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından göreve gelen Ersun Yanal yönetimindeki ilk maçında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. "Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 18 maçta galip gelemeyen bordo-mavililer, bu takımlar karşısında kötü gidişatına dur demenin hesaplarını yapıyor.

991 günlük özlem
İstanbul'da dış saha galibiyetini en son 2011-2012 sezonunun 29. haftasında 4 Mart 2012'de oynanan Beşiktaş maçında 2-1'lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, Galatasaray karşısında kazanması halinde 991 gün sonra İstanbul'dan 3 puanla dönmüş olacak.

Belkalem cezalı
Trabzonspor'da son oynanan Torku Konyaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Cezayirli oyuncu Belkalem, bugünkü karşılaşmada takımda görev alamayacak. Milli takım kamplarında yer alan yabancı oyuncular da bordo-mavili takımın İstanbul'daki kampına katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...