Elektirik kesintisiyle ilgili son dakika açıklaması, elektrik neden yok

Elektirik kesintisiyle ilgili son dakika açıklaması, elektrik neden yok

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye'nin bir çok ilinde elektrik kesintisi var. Konuya dair Enerji Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. İşte elektrik kesintisinin sebebi...

Enerji Bakanlığı yetkilileri, Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için '15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı' açıklamasını yaptı.Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi pekçok alanda hayatı olumsuz etkiliyor. Metro sefelerindeki ulaşımdan hastanelere, bankalarda trafik lambalarına kadar çok büyük sıkıntı var. Konuya dair Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden son dakika açıklaması geldi. Yetkililer, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, "Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi" dediler.Son dakika! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintilerine ilişkin, "İstanbul'da yüzde 90'lar seviyesine geldik. Önemli bir sorun kalmayacak" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN ÇARPICI ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI - TIKLA
Elektirik kesintisiyle ilgili son dakika açıklaması, elektrik neden yok
TEİAŞ'TAN AÇIKLAMA

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.
Elektirik kesintisiyle ilgili son dakika açıklaması, elektrik neden yok
İşte Türkiye'de elektriğin kesilmediği o il!
Türkiye genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle elektrikler kesilince yaşam alt üst oldu. Kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı kesintiler saat 10.35.00'dan itibaren önce batı illerinde başladı domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30'a kadar illerde peş peşe elektrik kesintileri yaşandı. İran'dan elektrik alınan Van'da ise kesinti olmadı.
Ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü.

Peki hangi illerde elektirikler kesik?
İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Diyarbakır, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Malatya'dan peş peşe kesinti haberleri geliyor. nbsp;

BİRKAÇ SAAT SÜREBİLİR İDDİASI
Yetkililer sıkıntının birkaç saat sürebileceğini belirtiyor. Yaşanan büyük sıkıntının Türkiye Elektrik İletişim AŞ'nin sisteminde yaşanan bir sorundan kaynaklandığı iddia ediliyor.
Sistemde genel bir arıza olduğu kaydediliyor. nbsp;Güneydoğdu'da kesintiler yaşanıyor. Güneydoğu Anadolu'daki kesintinin DEDAŞ'ın ana trafosundaki sistemin çökmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
nbsp;Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Sorunun ne olduğu tam olarak bilinmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...