Suud uçakları Husilere bomba yağdırdı: 40 ölü

Suud uçakları Husilere bomba yağdırdı: 40 ölü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in başşehri Sana'daki emniyet merkezini hedef alarak düzenlediği hava saldırılarında 40 kişi öldü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in başşehri Sana'daki emniyet merkezini hedef alarak düzenlediği hava saldırılarında 40 kişi öldü, en az 100 kişi yaralandı. Uçaklar, ayrıca ülkenin güneyindeki Hudeyde şehrinde Şii Husi militanların konuşlandığı Hudeyde Üniversitesi Tıp Fakültesi binası ile bir evi bombaladı. Öte yandan Marib şehrine bağlı Cufeyne bölgesinde Husilerle çatışan Halk Direniş Güçleri bölgeyi kontrol altına aldı. Çatışmalarda 18'i Husi militanı olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti. Halk Direniş Güçlerinin, çatışmalarda 27 Husi militanını da yakaladığı belirtildi. Taiz ve İbb şehirlerinde meydana gelen şiddet olaylarında ise 4 kişi ölürken, 35 kişi de yaralandı. Taiz'in Havdu'l Eşraf ve En-Nesiriyye mahallelerinde Halk Direniş Güçleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği, iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...